Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Είναι σαφές πλέον ο,τι οι εκπρόσωποι του συνόλου της αντιπολίτευσης στην χώρα, δεν αξίζει να χαραμίσουν ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω στα τηλεοπτικά πάνελ ή αρθρογραφώντας στον ημερήσιο τύπο, με σκοπό να προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη ο,τι η κυβέρνηση αυτή εξαπάτησε τους πάντες με τον πλέον αναίσχυντο τρόπο.
Η πολιτική εξαπάτηση που υπέστη ο Ελληνικός λαός δεν βρίσκει ιστορικό προηγούμενο, καθώς στο σύνολο τους οι προεκλογικές εξαγγελίες των σημερινών κυβερνώντων δεν τηρήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί άθλο για τον οποιοδήποτε να κατορθώσει να αθετήσει το σύνολο των προεκλογικών ή μετεκλογικών δεσμεύσεων του.
Τα capital controls στέγνωσαν την αγορά, ο ΦΠΑ αυξήθηκε σε όλη την Ελλάδα κατά μία μονάδα και στα νησιά κατά έξι, οι συντάξεις μειώθηκαν και θα μειωθούν περαιτέρω, οι εισφορές στην υγεία αυξήθηκαν, ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, πωλήθηκαν όπλα στην “μισητή” Σαουδική Αραβία, νομοθετήθηκαν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, πωλήθηκαν λιμάνια και αεροδρόμια και η λίστα δεν έχει σταματημό. Τι έμεινε άραγε;
Η ΔΕΗ φυσικά. Το κάστρο του αρχισυνδικαλιστή συντρόφου Φωτόπουλου που στήριξε την έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και στην συνέχεια προδόθηκε και αυτός με την σειρά του. Μετά την “χειρουργική” εκδίωξη του Λαφαζάνη από το ΥΠΕΚΑ (…και τον ΣΥΡΙΖΑ) από σοσιαλιστές συντρόφους του, ήρθε η ώρα να πωληθεί και η επιχείρηση.
Η “μικρή ΔΕΗ” με το 1 δις ανείσπρακτα χρέη του 2014 που πολεμήθηκε μέχρι εσχάτων με αριστερή πυγμή, κατέληξε στην κουτσή ΔΕΗ του 2018 με 3 δις ανείσπρακτα χρέη. Η “μικρή ΔΕΗ” με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις το 2014, κατέληξε στην ΔΕΗ του 2018 με 0,6 δις αντίστοιχη αξία. Από την μεταφορά όλων των εργαζομένων στην “Μικρή ΔΕΗ” το 2014, καταλήξαμε το 2018 στις μετατάξεις και την θέσπιση της διαδικασίας της εθελουσίας εξόδου για πολλούς εργαζόμενους.
Σαν να μην έφτανε η κατ΄ εξακολούθηση πολιτική εξαπάτηση σε σειρά ζητημάτων, ο ερασιτεχνισμός των κυβερνώντων τόσο σε εθνικά όσο και θέματα εθνικής άμυνας περισσεύει.
Θα ενοικιαστούν για αρχή και σε βάθος 5ετιας θα αγοραστούν πολεμικές φρεγάτες από την Γαλλία ή όχι;
Καλά καταλάβατε. Αναφέρομαι στην αγορά φρεγατών από την Γαλλία οι οποίες το 2013 είχαν χαρακτηριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα ακατάλληλες και ακριβές για μια κοινωνία που στενάζει από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση εν καιρό ειρήνης μετά το κραχ του 1929.
Παρακάμπτοντας με συνοπτικές διαδικασίες την ρητορική του παρελθόντος (σιγά το νέο), ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά πως η συμφωνία με τους Γάλλους έχει κλείσει οριστικά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άλλη, εξέφρασε την άποψη δημοσίως ότι υπάρχουν διερευνήσεις για σειρά από συμφωνίες χωρίς να έχει παρθεί συγκεκριμένη απόφαση. Οι Γαλλικές αρχές από πλευράς τους δηλώνουν πλήρη άγνοια επί του θέματος. Παράλληλα, διπλωματικοί κύκλοι διεθνώς δείχνουν να απορούν με τους χειρισμούς των Ελλήνων ιθυνόντων. Χάος.
Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας δείκτης με ανοδική πορεία στην Ελλάδα του 2018. Ο δείκτης που καταγράφει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στην χώρα μας. Τα μέλη της κυβέρνησης με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν ξεκαθαρίσει ότι το αναπτυξιακό μοντέλο μιας σύγχρονης χώρας βασίζεται στις προσλήψεις νέων δημοσίων υπαλλήλων.
Έχει αποτελέσει ξεκάθαρο δείγμα αναπτυξιακής προοπτικής κατά το παρελθόν οι προσλήψεις κομματικών στρατιωτών, για τον λόγο αυτό εφαρμόζεται ξανά (χιούμορ).
Για να μιλήσουν οι αριθμοί αναφέρω ότι στην διετία 2015-2017 οι δημόσιου υπάλληλοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι) αυξήθηκαν κατά 16.000 με ετήσιο κόστος 350 εκατ. ετησίως. Επιπλέον οι μετακλητοί υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά κατά 600 με ετήσιο κόστος 15 εκατ. ετησίως. Η προσφιλής δε μέθοδος διορισμών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ, όπως έγινε και στην περίπτωση των 230 προσλήψεων στις ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.
Το θέατρο του παραλόγου ολοκληρώνεται φυσικά κάθε φορά που σειρά κυβερνητικών στελεχών αντιδρούν για διάφορα θέματα, για να καταλήξουν στο τέλος να συμφωνούν με όλα εφόσον έχει προηγηθεί το σχετικό δάκρυ. Η αριστερή ηθική τους δεν τους επιτρέπει να συμφωνούν κατευθείαν στα προστάγματα των αφεντικών τους, αλλά μετά από σχετική 2ήμερη το πολύ 3ήμερη αντίδραση στα ΜΜΕ και social media.
Θέλει τέχνη το καλό σανό.