Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Tα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

* ¨Αχόρταγος¨ τελικά είναι αυτό ο Καλλικράτης . Όπου νάναι μπαίνει και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που θα έχουμε κι εδώ συγχωνεύσεις και καταργήσεις, κι όπως είναι φυσικό ούτε η Δωρίδα θα μείνει έξω απ΄ το χορό.

* Ήδη μπήκε όπως είχαμε αναφέρει και στα σχολεία. Η μάλλον θα μπει από φθινόπωρο.

* Δραματικές αλλαγές στη Δωρίδα δεν είχαμε τελικά μετά και τις Δημαρχιακές παρεμβάσεις. Στο Ευπάλιο πηγαίνει και το Δημοτικό του Καστρακίου, στα Μαλάματα και το Δημοτικό της Μανάγουλης και στη Γλύφα το Δημοτικό της Σεργούλας.

* Τελικά στο Διακόπι και το Δάφνο για φέτος παραμένουν τα Δημοτικά και μάλλον απ του χρόνου καταργούνται αφού δεν θα έχουν παιδιά , τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα όπως λένε από την περιφερειακή διεύθυνση.

* Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η αρχική πρόταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μιλούσε για ένα δημοτικό στα παράλια της Δωρίδας από Γλύφα, Σεργούλα , Μαραθιά και Μανάγουλη με έδρα τα Μαλάματα που τελικά δεν …πέρασε.

* Επίσης μιλούσε για κατάργηση του Λυκείου Ερατεινής που θα ενσωματωνόταν με αυτό του Λιδωρικίου.

* Πάντως πολύ φοβάμαι ότι από το 2012 και ο Μαραθιάς θα πάει κατά Γλύφα μεριά, απ΄ ότι έμαθα από κάποιες εισηγήσεις για το… Β΄ ημίχρονο του εκπαιδευτικού Καλλικράτη.

* Πολύ καθυστερούν εκεί στο Δήμο για την καταγραφή των οικονομικών πεπραγμένων που βρήκαν. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά να δούμε πόσα χρωστάμε , και ποια έργα τελικά δεν θα γίνουν, απ΄ όσα έχουν ανακοινωθεί παλαιότερα, όπως καλή ώρα με τις πλατείες στα καμποχώρια.

* Βέβαια εκεί που θα γελάσουμε περισσότερο, όπως μαθαίνω, είναι με τους … ορεινούς υγιείς πρώην Δήμους. Αφού ούτε οι μηχανικοί τους γνωρίζουν , ποια έργα χρηματοδότησαν, αν ποτέ αυτά έγιναν , πόσα χρήματα απορρόφησαν , τι χρωστούν ακόμα οι Δήμοι, και πόσο μέσα είναι το ταμείο !

* Στο μεταξύ τώρα έχουν καταλάβει εκεί κάτω οι Ευπαλιώτες τι γίνεται με την κεντρική πλατεία τους κι άρχισαν να ζορίζονται. Φοβούνται ότι δεν θάναι έτοιμη ούτε το Πάσχα για να … χορέψουν, όπως έλεγε σε ομήγυρη τοπικός τους εκπρόσωπος ! Όλα τα είχανε, ο χορός τους μάρανε . Και νάλεγα ότι είναι και χορευταράδες !

* Για να καταλάβετε, αν βρεθείτε Πάσχα στο Ευπάλιο , από 2000 και περισσότερους που βρίσκονται στο χωριό τους κείνες τις μέρες, καμιά 80αριά (!) μαζεύονται τ΄ απόγευμα της Λαμπρής να χορέψουν, στον παραδοσιακό χορό μετά την Αγάπη. Αφού δεν βρίσκει ο Πρόεδρος… ποιος να τον κρατήσει !

* Στο μεταξύ ¨φωτιά¨ έχει πάρει το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας στη Φωκίδα, όπως μαθαίνω, όχι όμως στη κορυφή αλλά στους ουραγούς και ποιοι θ΄ αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

* Ο ένας, όπως είδαμε κι από το ρεπορτάζ του Τάσου Τσόλκα στο DORIDA NEWS, μάλλον θα είναι ο Κρισσαίος Χρισσού, μια ιστορική ομάδα του Νομού.

* Για την άλλη θέση υποψήφιες είναι τρείς ομάδες, ο Αμφισσαικός , η Αναγέννηση Βουνιχώρας και ο Ολυμπιακός Κίρρας.

* Μη με ρωτήσετε να κάνω προβλέψεις γιατί κάτι μου μυρίζει στο παρασκήνιο, αν λάβουμε υπ΄ όψιν και τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής. Τουτέστιν θα δούμε πολλά περίεργα μέχρι το τέλος , στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.

* Με την ευκαιρία όμως καλό θα είναι οι αθλητικοί παράγοντες των ομάδων της Δωρίδας , μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα, να κάτσουν γύρω από το τραπέζι, μαζί και με το Δήμαρχο να βρουν τη λύση … της πυραμίδας !

* Αν θέλουν δηλαδή μόνιμο εκπρόσωπο στη Δ΄ Εθνική που να εκπροσωπεί τη Δωρίδα, με πολλαπλά οφέλη, το παρελθόν έδειξε το δρόμο.

* Μία ομάδα ισχυρή με όλα τα ταλέντα της Δωρίδας κι όλες οι άλλες ομάδες που υπάρχουν να συνεχίσουν όπως μέχρι τώρα στα τοπικά πρωταθλήματα και ως φυτώρια, υπηρετώντας τη φιλοσοφία του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

* Αλήθεια , εκείνο το Ενωσιακό γήπεδο στο Μόρνο που το ξεκίνησε πέρυσι την Άνοιξη κι έλεγαν ότι θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο , θα μας προσδιορίσουν τελικά για ποιο φθινόπωρο μιλάμε ;

* Μια επένδυση έγινε σοβαρή στη Δωρίδα, πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, τα τελευταία χρόνια εκεί πάνω στο Παλιοξάρι κι ούτε τον δρόμο δεν μπόρεσαν να φτιάξουν για ν΄ αξιοποιηθεί. Μιλώ για την φανταστική ξενοδοχειακή μονάδα και αθλητικό κέντρο προετοιμασίας DASOS THERETRON, κόσμημα όχι της περιοχής, αλλά της Ελλάδας.

* Κι ύστερα κάποιοι ¨Δωριείς φωστήρες¨ ετοιμάζονται να κάνουν συνάξεις και να πουν προτάσεις για την ανάπτυξη της ορεινής Δωρίδας. Οι εκπρόσωποι δηλαδή όλων αυτών που κυβερνούσαν τη Δωρίδα δέκα-δεκαπέντε χρόνια ! Παιδιά και το καλαμπούρι έχει ένα όριο !

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -