Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΦΩΚΙΔΑΣ: Για πόσα χρόνια ακόμη  θα μας στοιχειώνει ο νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ);

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Εν αρχή ήτανε οι συγκυβερνήσεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της ΔΗΜΑΡ που αποφάσιζαν για τις τεράστιες (..και παράνομες!) περικοπές των συντάξεών μας.

       Αφού δε αυτές οι περικοπές βγήκαν παράνομες, ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ως φιλολαϊκή, τρομάρα μας), με ένα άρθρο και ένα νόμο, όχι να καταργήσει, τις περικοπές όλων των υπολοίπων, όπως τουλάχιστον έλεγε προεκλογικά προς άγραν ψήφων, αλλά να τις νομιμοποιήσει με το νόμο Κατρούγκαλου, τον  4387/2016!

   ….Και έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ που στήριξε όλη την προεκλογική της προπαγάνδα, συνεπικουρούμενη και από τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά από κάποια πρωινάδικα τηλεοπτικά κανάλια του Σαββατοκύριακου, με μεγάλη ακροαματικότητα από συναδέλφους συνταξιούχους, στο μύθευμα «αν εκλεγούμε θα καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλου», να εφαρμόσει ακόμη και σήμερα κοντά 6 χρόνια από την ψήφισή του, διατάξεις του, που μειώνουν τις αναπηρικές και τις συντάξεις χηρείας έως και 268 ευρώ.

-- Διαφήμιση --

    Αυτός ο νόμος λοιπόν και ζει και βασιλεύει και συνεχίζει να μας βυθίζει στη φτώχεια μιας και όλα -όσα άρθρα του είχαν να κάνουν με τις μειώσεις των συντάξεων παρέμειναν ως είχαν. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς που κρατάει καθηλωμένες τις συντάξεις μας. Δηλαδή δεν φτάνουν 11 χρόνια περικοπών που αγγίζουν τα 8,5 δις ετησίως (κοντά 100 δις στο σύνολο) δεν θα δίνονται αυξήσεις και  για τα επόμενα 5, 10 και 15 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι που σημαίνει, με τον πληθωρισμό να τρέχει, οι μειώσεις θα είναι δραματικές στερώντας μας από βασικά, προς το ζην, αγαθά.

    Όλοι μας ήδη «γευτήκαμε» την απογείωση των τιμών την περίοδο των γιορτών  καθώς καταγράφηκαν – εκτός από την ενέργεια (ρεύμα, αέριο, καύσιμα) – ανατιμήσεις σε αγαθά που απαρτίζουν το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», όπως, μεταξύ άλλων, σε: ψωμί (έως και 25%) αρνί-κατσίκι (21,3%), ελαιόλαδο (18,5%), άλλα βρώσιμα έλαια (16,7%), πατάτες (11,9%), νωπά ψάρια (9,8%), καφές (5%) και τυριά (3,5%). Ήδη με τις μέχρι τώρα ανατιμήσεις ο μέσος όρος τους υπερβαίνει το 10% – και 15% και αναμένονται και νέες αυτό το μήνα σε βασικά ήδη διατροφής.  

    Οι νόμοι, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, Βρούτση, Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου δεν παίρνουν βελτιώσεις. Είναι νόμοι καθ’ υπαγόρευση του ΔΝΤ, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ. Δηλαδή του κεφαλαίου και των οργάνων του. Ψηφίστηκαν από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων για να μείνουν και να βελτιώνονται πάντα προς το χειρότερο των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων! Είναι νόμοι που θέλουν να απαλλάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία από συντάξεις και το κράτος από την όποια χρηματοδότησή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση «δουλεύει» και ο νέος αντι-ασφαλιστικός νόμος που οδηγεί τα επικουρικά ταμεία στους ιδιώτες. Είναι νόμοι που θέλουν τα ασφαλιστικά ταμεία να λειτουργούν με βάση την κερδοφορία τους και με τα όποια πλεονάσματα υπάρχουν να χρηματοδοτούν το κεφάλαιο (είτε με προγράμματα επιδοτήσεων, πρώτου ενσήμου, πράσινης ανάπτυξης και άλλων τέτοιων εργαλείων που το μόνο που κάνουν είναι να ακυρώνουν στην πράξη το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης).

    Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

    Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης  

    Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

    Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ

ΝΟΜΟΥ  ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                  

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -