Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Τα μικρο – Δωρικά … του Δωριάδη !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

* Πυρετωδώς εργάζονται οι άνθρωποι του Δήμου Δωρίδας φέτος ώστε να βάλουν τις υποδομές και να κερδίσουν κάποια ¨γαλάζια σημαία¨ για του χρόνου. Δεν γίνεται σου λέει να έχουμε τόσο ωραίες παραλίες , που να πληρούν τις προϋποθέσεις και να μη παίρνουμε ούτε μία σημαία ! Να πούμε βέβαια εδώ ότι οι έλεγχοι που γίνονται από αρμόδιους υπαλλήλους οικολογικών φορέων όλη τη θερινή περίοδο, δεν αφορούν μόνο την γαλάζια καθαρή θάλασσα για να βραβεύσουν μια παραλία. Πρέπει για παράδειγμα η παραλία να έχει ναυαγοσώστες, να είναι αποκλεισμένη από μηχανάκια και ΙΧ να έχει υποδομές και άλλα πολλά. Το βέβαιο είναι ότι τα προηγούμενα 10-15 καλοκαίρια δεν είχαν ενδιαφερθεί ποτέ οι Δήμοι Ευπαλίου και Τολοφώνας να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να κερδηθεί κάποια γαλάζια σημαία στη παραλιακή Δωρίδα.

* Η Ασφάλεια συνέλαβε στο Λιδωρίκι , προχθές το απόγευμα ένα σωφρονιστικό υπάλληλο που εργάζεται στις φυλακές Άμφισσας και έναν πράκτορα του ΟΠΑΠ για εγκατάσταση και χρήση παράνομων παιχνιδιών.
Συγκεκριμένα, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε εγκαταστήσει στο μοναδικό πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Λιδωρίκι, τέσσερα μηχανήματα με «φρουτάκια» και παρείχε στη διάθεση του κοινού τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτά.
Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, μαζί με τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν μαζί με τα ευρήματα στην Ασφάλεια Άμφισσας για τα περαιτέρω, ενώ την Πέμπτη απολογήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας. Οι συλληφθέντες έφεραν μαζί τους ποσό 2.500 ευρώ, που κατασχέθηκε ως προϊόντα παράνομης δράσης.

* Οι ανακοινώσεις ήταν ίδιες , ή σχεδόν ίδιες . Η μία βγήκε από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου και η άλλη της Βουλευτού. Το θέμα ήταν η μαρίνα της Ιτέας. Ανέφεραν λοιπόν ότι … Θετική εξέλιξη είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες 23 Ιουνίου 2011στην Αθήνα με τη Γ.Γ Τουρισμού Ντίνα Μπέη, τον Γενικό Δ/ντή Τουριστικών Λιμένων Αντωνόπουλο ,την βουλευτή Φωκίδας Παπαθανάση Αφροδίτη ,την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτα Γαζή ,το Δήμαρχο Δελφών Φουσέκη Νικόλαο, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας Κατσαρό Θεόδωρο και υπηρεσιακούς παράγοντες…

* …Η συζήτηση κατέληξε ότι η διαδικασία δημοπράτησης της μαρίνας Ιτέας θα προχωρήσει σύντομα , με φορέα διαχείρισης το Λιμενικό Ταμείο και επιβλέπουσα Υπηρεσία την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, θα υλοποιηθεί τάχιστα με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι ελκυστική η επένδυση. Η λειτουργία της Μαρίνας θα έχει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και το πλαίσιο ενεργειών για την αδειοδότηση του αγκυροβολίου Τριζονίων.

* Αυτή την τελευταία παράγραφο περί Τριζονίων δεν την ανέφερε η ανακοίνωση της Βουλευτού. Το ξέχασε ή κρύβει άλλη σκοπιμότητα η αποσιώπηση. Πάντως ότι και να συμβαίνει , έχουν πάρει ανάποδες οι δημοτικοί της Δωρίδας που για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν τους ειδοποίησαν να παραβρεθούν.

* Χαμός έγινε στη Φωκίδα με το χθεσινό ρεπορτάζ του DORIDA NEWS για τα ¨συντροφικά μαχαιρώματα¨ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Το παρασκήνιο κρύβει κι άλλα , που μόλις τα διασταυρώσουμε θα σας ενημερώσουμε. Βέβαιο είναι ότι όχι μόνο υπάρχουν “συντροφικά μαχαιρώματα” στα δύο κόμματα , αλλά ακονίζουν και νέα μαχαίρια !

* Προς το παρόν να σας πούμε ότι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας Κώστας Καπούρος που βγήκε και είπε χοντρά πράγματα για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας (ομάδες, κλίκες κλπ) δέχτηκε μπαράζ επιθέσεων τις επόμενες μέρες από άλλα στελέχη που του ζητούσαν να παραιτηθεί. Τον κατηγορούν μάλιστα ότι παίζει το παιχνίδι του Κώστα Παπαθανασίου σε βάρος του Γιάννη Μπούγα εν όψει των εκλογών.

*  Όσο για τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη όπως έγραψε και η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ  οργανώνεται και ο υπεύθιυνος στο Νομό Κώστας Χαλιωρής κάνει καλή δουλειά. Μάλιστα αναφέρει ότι ένας από τους πιθανούς υποψηφίους βουλευτές μπορεί να είναι και ο υπεύθυνος οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδας Ξενοφώντας Χασούρας.

*  Το σίγουρο τελικά είναι ότι όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος Αλέκος Στρίμπερης δεν θα ενδώσει ούτε στον Παπανδρέου ούτε στο Σαμαρά. Φορτώθηκε πριν λίγες μέρες με νέα βαριά καθήκοντα που δεν του αφήνουν περιθώρια , τουλάχιστον τώρα να αναλάβει ενεργό δράση στη πολιτική. Ανέλαβε και τη Νομική Διεύθυνση του Εφοπλιστικού Ομίλου του Βίκτωρα Ρέστη … Μεγάλα καράβια , μεγάλες φουρτούνες !

* Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι το θέμα της υγείας στη Φωκίδα. Κάποιοι και κάποιες μάλλον δεν το έχουν καταλάβει . Δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν ευθύνη να φέρουν αποτέλεσμα . Με ανακοινώσεις για παρεμβάσεις προς τα Υπουργεία κλπ. οι άρρωστοι δεν γίνονται καλά ! Ούτε γλυτώνουν τα περήφανα γηρατειά την ταλαιπωρία.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -