Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΤΑ ¨ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ¨ στελεχών έστησαν χορό στη Φωκίδα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Του  Παύλου Δωριάδη

Έντονο παρασκήνιο με ¨συντροφικά μαχαιρώματα¨ και χτυπήματα κάτω απ΄ τη μέση, έχουμε τον τελευταίο καιρό στη Φωκίδα , μέσα στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο μάλιστα πλησιάζει ο καιρός που φαίνεται να οδηγούμαστε σε εκλογές, τα ενδοοικογενειακά αυτά χτυπήματα δυναμώνουν και ακούγονται έξω από τα στενά πλαίσια των κομματικών γραφείων.

Στη πλευρά του ΠΑΣΟΚ τα περισσότερα οικογενειακά πυρά δέχεται η βουλευτής Αφρ. Παπαθανάση, η οποία για να τα ξεπεράσει όσο το δυνατόν αλώβητη, έχει οργανώσει ένα επικοινωνιακό πρόγραμμα με ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ και των site όλων των Συλλόγων της Φωκίδας που ανακοινώνει όλες τις δραστηριότητές της για επίλυση προβλημάτων της Φωκίδας.

Οι σύντροφοί της όμως της χρεώνουν ουσιαστική ανικανότητα στην αποτελεσματικότητά της, καθώς και τους χειρισμούς της στην περίοδο γέννησης του Καλλικράτη όπου δεν κατάφερε να δώσει λύσεις, κρατώντας ισορροπίες. Έτσι έφερε απέναντί της μεγάλες μάζες πολιτών Πασοκικής ταυτότητας , ιδιαίτερα στη περιοχή της Ιτέας και της Δωρίδας.

Την κατηγορούν μάλιστα ότι στη διαδικασία σύσταση των νέων Δήμων , ενήργησε με ιδιοτέλεια στήριξης της Άμφισσας και όχι με πραγματικά αναπτυξιακά κριτήρια της περιοχής. Παρ΄ όλα αυτά, ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της, ο πρώην Δήμαρχος Άμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος έγινε εχθρός της και πολέμιός της , εκστομίζοντας βαριές κουβέντες εναντίον της όταν βρίσκεται σε στενούς κομματικούς-πολιτικούς κύκλους.

Η ίδια έχθρα απέναντί της συναντάται και από 10 τουλάχιστον ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα, που συνεχώς τη …¨θάβουν¨ ! στις κατ ιδίαν συνομιλίες τους.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή , προσπαθεί να κρατά αποστάσεις, έχοντας εμπειρία από τέτοιες διεργασίες , αρκούμενη να δραστηριοποιείται γύρω από τον θεσμικό της ρόλο, ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών και πρώην Νομάρχης Αποστόλης Καραχάλιος, κουβαλώντας ¨πληγές¨ από το πρόσφατο κομματικό του παρελθόν, έχει χάσει αρκετή από την αίγλη του στη Φωκίδα αδυνατώντας να γίνει πόλος συσπείρωσης δυσαρεστημένων.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι και οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλο τον Νομό είναι ουσιαστικά ανενεργές και διαλυμένες.

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα όμως και στο άλλο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλά ήρθαν στην επιφάνεια στη τελευταία εκδήλωση του κόμματος που έγινε στην Άμφισσα με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Φωκίδας Κώστας Καπούρος είπε μεταξύ άλλων ότι …«αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση βρήκε μια άσχημη κατάσταση , καθώς όλα ήταν διαλυμένα και βρέθηκε αντιμέτωπος με ομαδούλες, ομαδάρχες, κατεστημένο, κλίκες και συμφέροντα»! Υπήρξε ένταση στη συζήτηση και αντεγκλήσεις με τον Δήμαρχο Δελφών Νίκο Φουσέκη , ακόμα και για τη στάση που κράτησαν κομματικά στελέχη στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ οι παρευρισκόμενοι, πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Μπούγας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Παπαθανασίου κράτησαν χαμηλότερους τόνους, εν΄ όψει και των διαδικασιών υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, όπως έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος.

Αίσθηση έκανε η απουσία από την εκδήλωση της πολιτευτού Ιωάννας Γκελεστάθη , που κάποιες πληροφορίες τη φέρουν να συζητά με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ¨Δημοκρατική Συμμαχία¨ , αφού και πολλοί κομματικοί της φίλοι ήδη έχουν στραφεί προς αυτό , ενώ και ο πατέρας της πρώην Υπουργός Νίκος Γκελεστάθης ήταν από τα έμπιστα στελέχη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Βέβαιο είναι ότι το ¨πολιτικό θερμόμετρο¨ στη Φωκίδα, όσο θα πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι πάμε για εκλογές το Φθινόπωρο, τόσο θα ανεβαίνει.

Να πούμε εδώ τέλος, ότι ένα νέο πρόσωπο φαίνεται να μπαίνει σφήνα στα πολιτικά της Φωκίδας , ο γνωστός δικηγόρος Αλέκος Στρίμπερης, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί σε ποιο στρατόπεδο θα ενεργοποιηθεί , αν τελικά το αποφασίσει. Κι αυτό γιατί είναι προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά που θα ήθελε να εμπλουτίσει με νέο αίμα την περιοχή, αλλά συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Υπουργού Χάρη Παμπούκη, που ανήκει στη κλειστή ομάδα του Πρωθυπουργού, και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -