Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Τα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

                      … και Καλή Άνάσταση

* Πάνω που είπαμε δοξα ο Θεός , είμαστε στο Παναγιά Βοήθα! Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του ferry boat ¨Παναγία Τρυπητή II¨ που κάνει το δρομολόγιο Αγιος Νικόλαος – Αίγιο διεμήνυσε ότι από 2 Μαϊου σταματά τα δρομολόγια γιατί είναι ασύμφορα οικονομικά . ΄Αντε πάλι απ΄την αρχή οι Δήμαρχοι Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης και Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος έρχισαν τις επαφές, σε συνεργασία πάντα με άλλους φορείς, να συννενοηθούν πως θα λύσουν το πρόβλημα. Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει κι άλλη εταιρεία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρων και ξεκίνησαν κάποιες συζητήσεις.

* Το ίδιο ισχύει και με την κεντρική πλατεία του Ευπαλίου. Δόξα σοι ο Θεός ξεκίνησαν μετα 6 μήνες να τη φτιάχνουν είπαν οι Ευπαλιώτες. Στο Παναγιά Βοήθα είναι τώρα, που σταμάτησαν πάλι τα έργα με περίεργα σενάρια που ακούγονται όπου υπάρχουν «μπερδέματα» σε άλλο έργο του ίδου εργολάβου στο Μαραθιά και μπλέκονται Λιμεναρχεία,Αστυνομίες,Λιμενικά Ταμεία, Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και δεν ξέρω μέχρι που πάει το μπλέξιμο. Όπως δεν ξέρω αν θα βάλει το χέρι της …η Παναγία , ξέρω όμως ότι έχουν πάρει φωτιά … τα τηλέφωνα του Καπεντζώνη και οι επαφές για να ξεκολλήσει πάλι το θέμα . Βάστα Γιώργο γιατί θα δεις πολλά ακόμα !

* Καλά πήγε η ¨Επιτροπή Διαβούλευσης¨ του Δήμου Δωρίδας στη πρώτη της συνεδρίαση που έγινε στο Λιδωρίκι.Τα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βέβαια από 50 μέλη που εχει η Επιτροπή παρουσιάστηκαν μόνο τα 26 ! Ε, τι να γίνει ! Λίγο η μακρυνή απόσταση, λίγο οι ημέρες παραμονές Πάσχα, που πολλοί έπρεπε να έρθουν από Αθήνα , Πάτρα κ.ά να φύγουν και να ξανάρθουν για Πάσχα, είχαμε και …απώλλειες !

* Αισιόδοξη εμφανίζεται η Δημοτική Αρχή Δωρίδας , ότι μέσα στο 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική νομοθετική διαδικασία που αφορά τα επιχειρηματικά πάρκα κι έτσι θα προχωρήσει η ίδρυση και ολοκληρωμένη λειτουργία του ¨Βιοτεχνικού Πάρκου Ευπαλίου¨ στη βόρειοδυτική πλευρά της πεδιάδας του Μόρνου. Ένα έργο που προβλέπεται να δημιουργήσει πάρα πολλές νέες θέσεις εργασίας για την περιοχή , αλλά και αρκετά έσοδα στο ταμείο του Δήμου.

* Καταγγελίες για παράνομη ξύλευση του δάσους στο Κουπάκι είχαμε τελευταία.Τι να κάνουμε. Στα ύψη το πετρελαιο, άδειες οι τσέπες κι ο κόσμος προσπαθεί να ζεσταθεί με τα ξύλα! Αν όμως γίνεται κατάχρηση, σύμφωνα με τις καταγγελίες και κοντά στα ξερά …κόβουν και τα χλωρά ( και ο νοών , νοήτω ) τότε Δημαρχεία , Δασαρχεία και Αστυνομία αναλάβετε δράση πριν δούμε τα χειρότερα.

* Αγγλίδα με το τρίχρονο παιδάκι της εγλωβίστηκε λόγω των ελαφρών χιονοπτώσεων στο δρόμο προς την Συκιά. Χρειάστηκε να εμέμβουν ειδικά εκχιονιστικά για να απεγκλωβιστεί σώα.Κι εμείς τσακωνόμαστε για καρέκλες και γραφεία , αντί να φτιάξουμε και προωθήσουμε τις υποδομές , ώστε νάρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

* Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης κληρικών που διενεργήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, στο οποίο συμμετείχαν 27 ιερείς από την επαρχία Δωρίδας (ορεινή και παραθαλάσσια) με έδρα την Ερατεινή Φωκίδας.

* Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε στο Μητροπολιτικό ναό της Άμφισσας (Ευαγγελισμό της Θεοτόκου), όπου απονεμήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθηναγόρα, αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και πέντε ιερείς προχειρίστηκαν στο οφίκιο του «Οικονόμου», έξι ιερείς προτάθηκαν για Ιεροκήρυκες και τέσσερις ιερείς για Πνευματικοί  Εξομολόγοι.

* ¨Γεφύρι της Άρτας¨ κοντεύει να γίνει πλέον αυτό ο αναδασμός του Μόρνου. Πάλι μπλέξιμο, στασιμότητα κι ένας Θεός ξέρει που θα φτάσουμε. Η Βουλευτής του Νομού Παπαθανάση μας ενημερώνει ότι πήγε στους αρμόδιους του Υπουργείου Γεωργίας και εισέπραξε υποσχέσεις που θα δώσουν λύσεις…

* Που κολάι το θέμα . Το καταλάβατε , στα χρήματα που πρέπει να δοθούν και ειδικότερα,
– 7.000 € για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων
– 50.000 € για τη λειτουργία των αρδευτικών γεωτρήσεων και
– 93.000 € για τη συντήρηση των τάφρων οι οποίες έχουν ανοιχτεί από τον εργολάβο του έργου και δεν έχουν παραδοθεί ακόμα προς χρήση ούτε έχουν καθαριστεί ποτέ.

* Ποιες είναι τώρα οι υποσχέσεις που έλαβε η Βουλευτής για λογαριασμό των γεωργών…
– Εξετάζεται η επίσπευση για την πληρωμή της δαπάνης λειτουργίας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων δηλαδή τα 7.000 € .
– Η πίστωση για τη δαπάνη λειτουργίας των αρδευτικών γεωτρήσεων έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να δοθεί , δηλαδή τα 50.000 € .
– Η άλλη δαπάνη των 93.000 € για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των τάφρων είναι υποχρέωση του εργολάβου και θα ζητηθεί να την κάνει.
– Ζητήθηκε ακόμα να βρεθεί λύση για να καλυφθεί η οφειλή που υπάρχει προς την ΔΕΗ.
Ας ελπίσουμε με την Ανάσταση του Κυρίου να έρθει και η… Ανάσταση του Μόρνου !

* Γκρίνια από τη Δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του Τάσου Παγώνη γιατί δεν τους έδωσαν λέει γραφεία στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου Ευπαλίου αλλά τους έστειλαν στο Πνευματικό Κέντρο Ευπαλίου , που είναι στον επάνω όροφο από το ΚΕΠ. Πάντως η γκρίνια μαθαίνω δεν ήταν τόσο από τον πρώην Δήμαρχο,( ο Τάσος ακόμα είναι παρατηρητής) όσο από τους άλλους. Εντάξει ρε παιδιά . Είστε πιο κεντρικά στη πλατεία , όπως τόσα χρόνια κι έχετε, άπλα και αυτονομία. Αλλά για να μη ξεχνιόμαστε, μήπως κι εσείς είχατε δώσει γραφείο στην τότε αντιπολίτευση. Εκείνος ο Κάρμας μ΄ ένα σακίδιο στον ώμο ήταν συνέχεια !

* Δεν βλέπετε άλλωστε τι γίνεται κατά Λιδωρίκι μεριά . Εκεί ακόμα τσακώνονται που θα καθίσει ο Δήμαρχος και που οι Αντιδήμαρχοι, ανάμεσα στους υπαλλήλους κι ένας πάνω στον άλλο . Τώρα μαθαίνω δεν συμφωνούν πως θα γίνουν τα χωρίσματα στον επάνω όροφο . Καρφωμένα δηλαδή ή μετακινούμενα ! Που θα πάει θα το βρουν . Για σκέψου Μαρία να θέλατε κι εκεί γραφεία αντιπολίτευσης ! Σας έβλεπα κατά πλατεία Βάθειας μεριά σε κανένα καφενείο !

* Άγιες μέρες όμως έχουμε και δεν πρέπει να γκρινιάζουμε περισσότερο . Αφού σας ευχηθούμε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάστατη, να σας πούμε ότι Δήμαρχος της Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει τη λειτουργία των 12 Ευαγγελίων το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτα Γαζή στην εκκλησία του χωριού του στη Γλυφάδα. Για την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι στην εκκλησία της Ερατεινής , νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα κάνει μια πρώτη Ανάσταση μαζί με τους φυλακισμένους και εργαζόμενους στις φυλακές Μαλανδρίνου και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα κάνει μια δεύτερη Ανάσταση με τους πολίτες του Λιδωρικίου στην εκκλησία τους. Την Δευτέρα του Πάσχα ημέρα του Αγίου Γεωργίου και πολιούχου Ευπαλίου, θα παραβρεθεί στη Δοξολογία που θα γίνει στον Άγιο Γεώργιο Ευπαλίου.

Υ.Γ. Μη ξεχνάμε όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδας… Μετά από κάθε Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -