ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πυρκαγιά ξέσπασε απόψε το βράδυ γύρω στις 9:00 στη χωματερή των Τριζονίων .

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί του Δήμου και της Πυροσβεστικής από τη Ναύπακτο με δύο οχήματα.

Μέσα σε δύο ώρες περίπου τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να επεκταθεί εκτός της χωματερής, για να απειλήσει ελαιόδεντρα και ‘άλλες γεωργικές εκτάσεις του νησιού.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο χώρο ήταν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο Δημαρχείο Λιδωρικίου , καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου.

Επίσης δυναμικό παρών έδωσαν και οι άνθρωποι του Τοπικού Συμβουλίου Τριζονίων με άλλους πολίτες του νησιού που βοήθησαν σημαντικά στην κατάσβεση και στα προστατευτικά μέτρα γύρω από την χωματερή.

Σύμμαχος στην όλη προσπάθεια ήταν ο ασθενής άνεμος που δεν βοηθούσε στην εξάπλωση.

Η χωματερή ήταν ανενεργή από τον περασμένο Μάρτιο και αυτό βάζει σε υποψίες τους ιθύνοντες ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Τις σχετικές ανακρίσεις έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Subscribe to our newsletter
  • jim

    Είναι πονηρό στα μέσα Σεπτέμβρη να ανάβει φωτιά στην χωματερή (πρώτη φορά ) αλλά αυτό είναι ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα στην νέα δημοτική αρχή που πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το επίγειο παράδεισο ,τα Τριζόνια .
    Πριν από 15 χρόνια ο σύλλογος τον Τριζονίων ειχε αγορασει μια αντλια ,που προσαρμοζοταν σε βαρκα και έριχνε θαλασσινό νερό , για πυρόσβεση αλλά είναι τώρα εγκαταλειμμένη και άχρηστη στα Μεσοχώρια μαζί με μπάζα-σκουπίδια- άχρηστα οχήματα- σάπιες βάρκες .Βέβαια αυτά ταιριάζουν απόλυτα με την εικόνα που έχει το μέσα λιμάνι ,κότερα που είναι παρατημένα άλλα έτοιμα να βουλιάξουν και ένα άλλο που Ίδη έχει βουλιάξει στη μέση της μαρίνας και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ενδιαφερθεί. Επίσης υπάρχουν και ιδιοκτήτες σκαφών που έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να αφήνουν σημείωμα επάνω στη σημαδούρα πότε θα επιστρέψουν για να μην τους έχουν πιάσει την θέση . Ενώ άλλοι έχουν αφήσει σημείωμα στα αγγλικά ‘η στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ που να μας γράφει το τηλέφωνο τους που σε περίπτωση που γίνει κάτι να τους πάρουμε τηλέφωνο στο εξωτερικό. Φυσικά ΟΛΟΙ πληρώνουν ΤΕΛΗ.
    Το κερασάκι στη τούρτα ήταν η απαγόρευση στάθμευσης σε όλη την παραλία από την Σπηλιά έως την Γλύφα και μέχρι την διασταύρωση ,σχεδόν , της Εθνικής οδού.
    Αλλά κλήσεις η αστυνομία έκοβε ΜΟΝΟ στα Χάνια και εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η νέα δημοτική αρχή μπορεί να κάνει έργα ουσίας στο νησί ή έχει ορίσει την ημερομηνία λήξη του παραδείσου αυτού;