Η Δωρική Αδελφότητα, οι εκλογές και η καταστρατήγηση του καταστατικού της πρώτη φορά μετά από 118 χρόνια ! – Το νέο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα
ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 18 λεπτά
ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Έγιναν λοιπόν οι εκλογές στη Δωρική Αδελφότητα στις 8 Δεκεμβρίου για ανάδειξη νέας Διοίκησης. Πρώτη φορά στα 118 χρόνια της ιστορίας της με “εν κρυπτώ” διαδικασίες , αφού μόνο μέσω Facebook δόθηκαν κάποιες πληροφορίες προεκλογικά και όχι μέσω επίσημων ανακοινώσεων και Δελτίων Τύπου, ενώ όπως θα δούμε έγινε και καταστρατήγηση του καταστατικού της.
Αποτέλεσμα να ψηφίσουν μερικές δεκάδες συμπατριωτών μας ( μάλλον οι συγγενείς των υποψηφίων!) και να αποκλειστούν ενδιαφερόμενοι με το … “έτσι θέλω”!
Ιδού τα αποτελέσματα και οι ψήφοι που έλαβαν για του λόγου το αληθές :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ( Αμυγδαλιά )
- ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΚΑΜΑΡΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ( Ερατεινή ) 94
- ΦΛΩΡΟΥ-ΓΚΟΥΝΤΗ ΖΩΗ ( Κριάτσι ) 86
- ΛΑΓΚΟΥΡΑΝΗ ΑΡΓΥΡΩ ( Λιδωρίκι ) 76
- ΚΑΠΠΑ ΕΦΗ ( Αρτοτίνα ) 73
- ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τολοφώνα) 71
- ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ( Σκάλωμα ) 65
- ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙΣ ( Μακρινή ) 64
- ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( Διακόπι ) 58
- ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ( Αμυγδαλιά ) 56
- ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ( Μοναστηράκι) 49
- ΜΠΕΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( Μακρινή ) 33
Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Στο μεταξύ μετά από ενδελεχή έλεγχο του καταστατικού της Δωρικής Αδελφότητας σχετικά με την διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου, βρήκαμε πολλά και ενδιαφέροντα που παραθέτουμε και τα αφήνουμε στην κρίση των Δωριέων.
1. Άρθρο 16
Η ακριβής ημερομηνία εκλογών ορίζεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή και ανακοινώνεται με επαρκή δημοσιότητα ως ορίζεται στο άρθρο 32 τουλάχιστον 2 μήνες πριν, ώστε να γνωστοποιείται έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους για υποβολή υποψηφιότητας και την παραλαβή της από την Εφορευτική Επιτροπή.
Η πρώτη ενημέρωση μέσω Facebook έγινε 21 Οκτωβρίου 2024 και όχι πριν τις 8 Οκτωβρίου 2024, άρα σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές καθίστανται άκυρες .
2. Άρθρο 7
Πρόσωπα που πολιτεύονται δύνανται να είναι μέλη της αδελφότητας έχοντας μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν και όχι του εκλέγεσθαι.
Εδώ είχαμε έναν μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο(!) τον Κόκκινο Χαράλαμπο.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , Μέλος Δ.Σ και Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. και Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Εκλεγμένος επί σειρά ετών στην ΠΕ της ΝΔ, σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γενικός Γραμματέας της Δ.Α.Κ.Ε. Δημοσίου Τομέα.
Επίσης διαμένει μόνιμα στην Ρόδο και εκπροσωπεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, Νομαρχιακό Τμήμα της Ρόδου.
Άρα πολιτικό πρόσωπο.
Τίθεται όμως ακόμα το ερώτημα . Πως μπορεί να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στην Δωρική Αδελφότητα εφόσον οφείλει ως Πρόεδρος να αντιπροσωπεύει την Αδελφότητα σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές σχέσεις και εκδηλώσεις, να προσυπογράφει τα οικονομικά εντάλματα που εκδίδονται από τον Ταμία, να υπογράφει μαζί με τον Γενικό Γραμματέα όλα τα έγγραφα της Αδελφότητας, πάντα σύμφωνα με το Καταστατικό, αφού και λόγω απόστασης και λόγω επαγγελματικών – κομματικών υποχρεώσεων δεν είναι εφικτό .
Εκτός και αν τις περισσότερες φορές θα τον αναπληρώνει (αντικαθιστά ) ο Α΄ Αντιπρόεδρος και έτσι εύλογα μπαίνει το ερώτημα ποιός ο λόγος υποψηφιότητας του κ. Κόκκινου ως μοναδικού υποψηφίου για την θέση του Προέδρου?
Οι άλλες υποψηφιότητες γιατί δεν έγιναν αποδεκτές και αν υπήρχε κώλυμα δεν έπρεπε να γνωστοποιηθεί στο Facebook της Δωρικής Αδελφότητας αφού οι πόρτες της είναι ανοιχτές για όλους ? ( με εξαίρεση τον κ. Θωμά Ρούμπα !)
3. Άρθρο 14
Το Δ.Σ γνωστοποιεί τα ονοματεπώνυμα και τα επαγγέλματα των ανακηρυχθέντων υποψηφίων πάντα σύμφωνα με το καταστατικό . Αντίθετα δεν υπάρχει σε καμία ανάρτηση στο Facebook της Δωρικής Αδελφότητας αλλά ούτε και επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα επαγγέλματα των υποψηφίων.
4.Άρθρο 16
Η ψηφοφορία για εκλογή Δ.Σ πραγματοποιείται αυτοπροσώπως και δύνανται να διεξαχθεί με επιστολική ψήφο καθώς και με ηλεκτρονική ψήφο.
Με ανάρτηση της η Δωρική Αδελφότητα στο Facebook στις 15 Ιουνίου 2019 κάνει γνωστό ότι με την τροποποίηση του καταστατικού της και στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της οι υποψηφιότητες εκτός από αυτοπρόσωπη παρουσία πραγματοποιείται και με επιστολική και με ηλεκτρονική ψήφο με απόλυτη διασφάλιση της μυστικότητας. Τελικά η Δωρική Αδελφότητα κάνει την είσοδό της στην νέα εποχή κατά το δοκούν?
5. Άρθρο 31
Επαρκής ενημέρωση δεν υπήρξε. Ιστοσελίδα δεν υπάρχει εν ετει 2024, μόνο Facebook . Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει μια λίστα με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δωρίδας που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο https://www.dorida.gr/syllogoi/politistikoi-syllogoi , ενώ 41 χωριά έχουν ιστοσελίδα και 51 χωριά έχουν παρουσία στο Facebook. Η ανάρτηση για την προκήρυξη των εκλογών γιατί δεν κοινοποιήθηκε σε όλους αυτούς τους συλλόγους?
Και κάτι ακόμα. H νέα γενιά που θέλει να προσελκύσει δεν ασχολείται κυρίως τώρα πια με το Facebook, αλλά με το Instagram, το Tiktok και επομένως ποιά είναι η προσπάθεια που κάνει για να φέρει κοντά της νέους ανθρώπους με όρεξη για προσφορά, νέες ιδέες και ουσιαστική δραστηριότητα; Δυστυχώς, ακόμα και κάποιοι που το προσπάθησαν δεν τα κατάφεραν.
Τελικά είναι Άβατο η Δωρική Αδελφότητα?
Τέλος πάντων αυτοί που έβαλαν υποψηφιότητα και εκλέχτηκαν, στις 14 Δεκεμβρίου συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα όπως ανακοίνωσε η Δωρική Αδελφότητα με Δελτίο Τύπου αυτή τη φορά !
ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
« Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. της ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ»
Ενημερώνουμε ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2024 του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δωρικής Αδελφότητας (όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογικές διαδικασίες της 8ης Δεκεμβρίου 2024) και συγκροτήθηκε σε σώμα.
Μετά από προτάσεις του Προέδρου της Χαράλαμπου Κόκκινου και με ομόφωνες αποφάσεις των Μελών του ανατέθηκαν οι παρακάτω θέσεις ευθύνης:
Σας παραθέτουμε τη συγκρότηση του Δ.Σ.
– Α’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Καραμάνος
– Β ‘ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Άνθιμος
– Γεν. Γραμματέας: Δέσποινα Καμαρίδη
– Β’ Γραμματέας: Γιάννης Λιάπης
– Ταμίας: Ζωή Φλώρου – Γκουντή
– Βοηθός Ταμία: Βασίλης Κοκμοτός
– Έφορος: Αργυρώ Λαγγουράνη
– Μέλη: Έφη Κάππα – Πρεβενά, Ανδρέας Ευσταθίου, Μαρία Βασιλακοπούλου.
Μετά από πρόταση του Προέδρου της Δωρικής Αδελφότητας κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, ζητήθηκε και εγκρίθηκε από το σώμα να αναλάβουν τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ. τις εξής θέσεις ευθύνης:
α) Ανδρέας Ευσταθίου υπεύθυνος για τους Επιστημονικούς φορείς ,
β) Έφη Κάππα – Πρεβενά υπεύθυνη Τύπου και επικοινωνίας,
γ) Μαρία Βασιλακοπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
2. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ:
Ορίστηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στα γραφεία2 μας Ιέρωνος 6, Παγκράτι, στις 12 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ