Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Προσωρινός μειοδότης στο έργο αναβάθμισης του Προβλήτα στο λιμάνι της Ιτέας αναδείχτηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η εταιρεία ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.
Το ποσοστό τεκμαρτής έκπτωσης επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης 6.200.000 ευρώ που δόθηκε από την εταιρεία είναι 17,24%..
Στόχος του έργου είναι η επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα με τη διαμόρφωση μετώπου παραβολής επαρκούς μήκους και αυξημένου ωφέλιμου βάθους, ώστε να καταστεί δυνατή η πλαγιοδέτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών.
Πιο συγκεκριμένα:
- Κατασκευή γεφυρώματος επί πασσάλων για τη δημιουργία νέου μετώπου παραβολής.
- Κατασκευή νησίδας επί πασσάλων σε απόσταση 30μ. από το νότιο άκρο του γεφυρώματος.
- Κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας για την επικοινωνία της νησίδας με το γεφύρωμα.
- Κατασκευή πλωτού ναύδετου, το οποίο θα αγκυρωθεί σε τεχνητούς ογκόλιθους.
- Εκσκαφή του πυθμένα για την εξασφάλιση του αναγκαίου βάθους στην περιοχή του μετώπου παραβολής και του χώρου ελιγμών των πλοίων.
Με την ανάρτηση της απόφασης ο Ανιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Με την δημοπράτηση του έργου βγάζουμε την Ιτέα από την εποχή του χαλκού και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα σύγχρονο λιμάνι και πόλος έλξης τουρισμού.»