Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΚΚΕ : Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές στη Φωκίδα

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά

Τους υποψήφιους βουλευτές στη Φωκίδα στις εκλογές του 2023 ανακοίνωσε σήμερα το ΚΚΕ σε πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Άμφισσα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δελφών.

Πρόκειται για τους Καλαντζάκου Γεωργία, Τριανταφύλλου Χρήστο και Τσελέ Δρόσο.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ

-- Διαφήμιση --

Η ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ Φωκίδας

Σήμερα Τετάρτη 15/2/2023 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δελφών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή ομιλία στα πλαίσια της προετοιμασίας για την μάχη των εκλογών όπου μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Στην ίδια εκδήλωση ο Αντώνης Αλεξός, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του Κόμματος παρουσίασε τους υποψηφίους βουλευτές Φωκίδας του ΚΚΕ. 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα εξής: 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους του Νομού Φωκίδας,
Σε όλους αυτούς που συμπορευτήκαμε στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Σε όσους δεν εμπιστεύονται τα αστικά κόμματα, που απαντάνε «κανένας» στα ερωτήματα για την καταλληλόλητα της επόμενης κυβέρνησης. Σε όλους τους εργαζόμενους , που αφού πληρώσουν τους λογαριασμούς, στις 15 του μήνα μετράνε τα υπολείμματα του μισθού για να βγάλουν τον άλλο μισό μήνα. Σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που τους πνίγουν τα χρέη και βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται από το κύμα ακρίβειας, από το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Απευθυνόμαστε στην νεολαία που αναγκάζεται να δουλεύει δύο δουλιές, με ωράρια λάστιχο για να τα βγάλει πέρα. Ειδικά απευθυνόμαστε στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στους μαθητές που έχουν κάθε λόγο ν παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, που θα υπάρχουν πραγματικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στα σχολεία, με πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών, για νέα σχολικά κτήρια, για ένα σχολείο που ο γονιός δεν θα αναγκάζεται να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Απευθυνόμαστε στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ, την δύναμη εκείνη που δεν του είπε ποτέ ψέματα, που είναι εγγυητής στον αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα.

Έχουμε κάθε λόγο να αντιληφθούμε καλά το πραγματικό δίλημμα των ερχόμενων εκλογών: 

Ή θα είναι δυνατός ο λαός, με ένα ισχυρό ΚΚΕ, ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση όπως και αν την ονομάσουν και ο λαός θα είναι αδύναμος.

Για ακόμα μία φορά, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα δυναμώνουν τα εκβιαστικά διλήμματα που θα θέτουν όλα τα αστικά κόμματα που συνέβαλλαν για να φτάσουμε ως εδώ. Θα δυναμώνει η ψεύτικη αντιπαράθεση, ο καβγάς που θα στήνουν και είναι μακριά από τα λαϊκά προβλήματα.

Η Ν.Δ προβάλλεται ως υπεύθυνη δύναμη, μιλάει για αυτοδυναμία ή εκτροπή. Η σταθερότητα που ευαγγελίζεται είναι αυτή που οδηγεί στην «αστάθεια», στην σημερινή κατάσταση, όπου «τώρα πεινάνε και αυτοί που εργάζονται..» 

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το αφήγημα , την ξαναζεσταμένη σούπα της «προοδευτικής κυβέρνησης». Στήνουν επικοινωνιακά σόου, όπως οι πρόσφατες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από την ψήφιση νομοσχεδίων στην Βουλή, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. Προχωράνε σε τέτοιες κινήσεις πριν τις εκλογές , την στιγμή που όλη την προηγούμενη 4ετία ψήφισαν τα μισά νομοσχέδια που έφερε η Ν.Δ. Η συνταγή κάθε επόμενου κυβερνητικού προγράμματος, έχει τα ίδια συστατικά. Τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, την υποταγή στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που προκαλούν ασφυξία στην ζωή του λαού.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που διεκδικεί την ψήφο του λαού για να την καταθέσει σαν συγκολλητική ουσία στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση του ζητηθεί, είτε με κορμό την Ν.Δ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα κόμματα ΜΕΡΑ 25, Ελληνική Λύση δεν αμφισβητούν τους παράγοντες που συνθέτουν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και του λαού.

Ο λαός της Φωκίδας, έχει πείρα από τους διάφορους ψευτο-σωτήρες που εμφανίζονται πριν από κάθε εκλογική μάχη και έχει αποδειχτεί ότι ούτε υπήρξαν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν τέτοιοι.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε το προηγούμενο διάστημα, είναι ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις εκλογές θα ζητήσει:

  • νέες θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που κυοφορείται στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.
  • «Λευκή επιταγή» για να εμπλακεί βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια από την Ουκρανία ως την Μέση Ανατολή.
  • «Υπομονή διαρκείας» γιατί η ακρίβεια διαρκείας δεν είναι «παροδική»
    Να κρυώνει στο σπίτι του, γιατί η «πράσινη μετάβαση» σημαίνει πανάκριβη Ενέργεια
  • Τα ρέστα για να εκταμιεύονται οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Κάθε εκταμίευση έρχεται με την ψήφιση αντιλαϊκών νόμων, όπως την περίοδο των μνημονίων.

Θα στοχοποιούν τον λαό κάθε φορά που διεκδικεί. Για αυτόν τον λόγο έχουν ψηφίσει ένα βουνό νόμους, οδηγίες της ΕΕ, διακρατικές συμφωνίες που εντείνουν τις παρακολουθήσεις και την καταστολή για να προστατευθεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται.

Τώρα, λοιπόν έχει έρθει η ώρα για να πει ο λαός μας: Φτάνει! Ως εδώ! Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Αυτή η στάση πρέπει να συνοδευτεί με το δυνάμωμα του ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα προστεθεί στην καθημερινή μάχη για την αναγέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικό συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που θα βάζει εμπόδιο στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Είναι το μόνο Κόμμα που έχει σύγχρονο επεξεργασμένο σχέδιο διεξόδου υπέρ του λαού. Για αυτό αποτελεί σήμερα την εγγύηση για μια μεγάλη εργατική -λαϊκή αντεπίθεση.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα του αγώνα για να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία, ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι μαζί και βγάζει στο σφυρί την κύρια κατοικία εργατικών οικογενειών, που φτιάχνει τα κοράκια που εκβιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την πρόσφατη απόφαση του Άρειου Πάγου που λύνει τα χέρια στα κοράκια των funds, οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν από κοινού την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, όπως έκανε με μια σειρά προτάσεις νόμου που προέβλεπαν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την προστασία των εποχιακά εργαζομένων με την αύξηση του ταμείου ανεργίας και την επέκτασή του για όλο το διάστημα της ανεργίας, για την επαναφορά των ΚΣΣΕ, των τριετιών, για την αύξηση του βασικού μισθού.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που προστατεύει το εργατικό-λαϊκό εισόδημα από το κύμα ακρίβειας με συγκεκριμένες προτάσεις για την κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες, προστασία από την ενεργειακή φτώχεια με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χρηματιστηρίου της ενέργειας, με σχέδιο άμεσης αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πηγών ορυκτών καυσίμων, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που μπήκε μπροστά για την προστασία του περιβάλλοντος, που στέκεται δίπλα στους αγώνες για να προστατευθούν περιοχές όπως η βόρεια πλευρά της Γκιώνας και άλλα σημεία στη Φωκίδα με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. 

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που διεκδικεί έργα υποδομής στην Ύπαιθρο, για να μειωθούν δραστικά τα προβλήματα που βιώνουν οι λιγοστοί κάτοικοι των δεκάδων χωριών της Φωκίδας που ερημώνουν. Για να αποζημιωθούν οι κάτοικοι πλήρως από τις ζημίες που έκαναν οι φετινές πυρκαγιές.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή εναντίωσης στα σχέδια βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο, που σπέρνει τον θάνατο σε γειτονικές χώρες. Απέναντι στην πολιτική που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα και μετατρέπουν την χώρα σε μαγνήτη εχθρών και κινδύνων

Στο Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές, που ο λαός της Φωκίδας τους έχει δει δίπλα του, στους καθημερινούς του αγώνες. Είναι αυτοί που μέσα από τους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, οργάνωσαν την αντεπίθεση του λαού μας, ήταν αυτοί που έφεραν την φωνή του λαού, στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης που ήταν εκλεγμένοι.

Οι αγωνιστές υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι:

Καλαντζάκου Γεωργία 42 ετών. ψυχολόγος στο ΚΕΔΑΣΥ Φωκίδας, με σπουδές Νηπιαγωγού και μεταπτυχιακό στην Σχολική- Εξελικτική Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή. Διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Τριανταφύλλου Χρήστος 63 ετών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο επιστημονικό αντικείμενο της ΙχθυοπαθολογΊας με υποτροφία  από Υπουργείο Παιδεία. Από το 1998 έως 2017 διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στους δήμους Ευπαλίου και Δωρίδας. Είναι αντιπρόσωπος στο ΓΕΩΤΕΕ από το κλάδο των ιχθυολόγων

Τσελές Δρόσος 38 ετών, Έχει αποφοιτήσει από την σχολή μηχανικών περιβάλλοντος στο πολυτεχνείο της Ξάνθης και την σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών στο ΤΕΙ της Λαμίας. Εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και εγκαταστάτης και διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στην Ιτέα. Είναι εκλεγμένος στην αντιπροσωπία του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος δήμου Δελφών (2010 – 2014).

Καλούμε όλο τον λαό της περιοχής μας, να ψηφίσει αυτούς τους αποδεδειγμένα αγωνιστές και τίμιους ανθρώπους που πριν τεθούν υποψήφιοι έδωσαν και δίνουν τις ‘εξετάσεις’ της καθημερινής δράσης και πάλης, που αυτό θα κάνουν και μετά τις εκλογές, καλούμε τον λαό της περιοχής μας να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να δυναμώσει την ίδια του την φωνή στις επόμενες εκλογές, με ένα πολύ πιο ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο