Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Παντρεύτηκαν ο Δωριέας μεγαλοεπιχειρηματίας  Σπύρος Θεοδωρόπουλος με τη δημοσιογράφο Λίνα Δρούγκα

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ο Δωριέας μεγαλοεπιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος τέλεσε το δεύτερο γάμο του (πολιτικό) με κάθε μυστικότητα σε στενό οικογενειακό κύκλο με τη Λίνα Δρούγκα, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Open η οποία στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον διευθυντή ενημέρωσης του Open, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Άλκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελετή πραγματοποιήθηκε όπως αναφέραμε στο σπίτι τους σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο και συγκεκριμένα με τα παιδιά που έχουν αποκτήσει από προηγούμενους γάμους και τους κουμπάρους τους.

 «Ήμουν με ένα πολύ δικό μου πρόσωπο σε ένα καφέ και τους είδα. Μάλιστα, δεν ξέρω αν με κατάλαβε η κυρία Δρούγκα γιατί έτσι κοιταχτήκαμε, κάναμε ένα νεύμα. Ήταν μαζί, απολάμβαναν τον καφέ τους και έδειχναν πολύ αγαπημένοι. Να είναι καλά κι ευτυχισμένοι», αποκάλυψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Happy Day.

-- Διαφήμιση --

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Είναι πολύ γνωστός στον χώρο του επιχειρείν και έχει πάρει πολλά βραβεία για τις καινοτομικές δράσεις του και επιχειρηματικό έργο του. Άλλωστε, πρόκειται για τον άνθρωπο που έκανε κολοσσό την Chipita και της έδωσε διεθνή προσανατολισμό και προοπτική.

Με καταγωγή από τη Δωρίδα, γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας του είχε γαλακτοπωλείο κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ονόματι Recor A.E. Όταν έφυγε από τη ζωή το 1973, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέλαβε, σε ηλικία 16 ετών, τα ηνία της επιχείρησης.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του πέρασε στην ΑΣΟΕΕ και το 1979 ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Το 1981 ορίστηκε γενικός διευθυντής της Aligel Α.Ε., εισαγωγικής εταιρείας γλυκισμάτων και παγωτών. Μετά από 5 χρόνια ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της Interia, μιας εταιρείας παραγωγής κρέμας φουντουκιού, με σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες.

Το 1986 εξαγόρασε το 50% των μετοχών της Chipita και τρία χρόνια αργότερα την εξαγόρασε πλήρως.

Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν. Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Τα επόμενα 16 έτη η Chipita αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Κυρίως όμως με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και με συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.

Το 2006 συγχωνεύτηκε με τις ελληνικές εταιρείες ΔΕΛΤΑ, GOODY’S και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δημιουργώντας τον όμιλο της Vivartia, ο οποίος εξαγοράστηκε ένα χρόνο μετά από την MIG.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Απρίλιο του 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia.

Λίγους μήνες αργότερα, ο ίδιος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγόρασε εκ νέου την Chipita, η οποία στις 3 Ιανουαρίου 2022 εξαγοράστηκε και μετονομάστηκε ως Mondelēz International.

Το 2022 συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών της.

«Οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας. Ο  Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας  αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Επίσης, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, ενώ υπήρξε και αντιπρόεδρος της Helex και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Τα έτη 2021 και 2022 ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο