Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ Φωκίδας, του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας στο Νομοσχέδιο για την Υγεία

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά

Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο για την υγεία που κατέθεσε η Κυβέρνηση εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ Φωκίδας, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΚΕ ΦΩΚΙΔΑΣ : λαιμητόμος το νομοσχέδιο για τη δημόσια περίθαλψη

-- Διαφήμιση --

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή το οποίο προβλέπεται να τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη 1/12 το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη του λαού, ο οποίος θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει -από το λεηλατημένο εισόδημά του- για την υγεία του.

Η άθλια κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, αξιοποιείται από την τωρινή κυβέρνηση για το επόμενο ποιοτικό αντιλαϊκό βήμα που θεσμοθετείται στο νομοσχέδιο και οδηγεί τους ασθενείς στα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Η μόνη “αλλαγή” που υπάρχει στο νομοσχέδιο είναι το μισθολόγιο των γιατρών, το οποίο δεν αποκαθιστά το κομμένο εισόδημα, ενώ και οι ελάχιστες αυξήσεις που προβλέπονται, εξανεμίζονται πριν καν καλύψουν μέρος της ακρίβειας και της άγριας φορολογίας. Ουσιαστικά το μισθολόγιο των γιατρών δεν αποτελεί απλά ένα “τρικ” της κυβέρνησης για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, αλλά συνιστά έναν ακόμα εκβιασμό των γιατρών για να ενταχθούν στην άσκηση ιδιωτικού έργου προκειμένου να βελτιώσουν το εισόδημά τους από τις πληρωμές των ασθενών.

Επιβεβαιώνεται ότι από την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, ο λαός, οι ασθενείς και οι υγειονομικοί δε μπορούν να περιμένουν τίποτα “καλύτερο” από το “χειρότερο”. Δε μπορεί να περιμένει τίποτα από τους “σωτήρες” του λαού που κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι η λαϊκή υγεία θα ικανοποιηθεί με ρυθμίσεις για τη συνύπαρξη των δημόσιων νοσοκομείων – επιχειρήσεων και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην υγεία.

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που εξελίσσονται σε όλη την χώρα και καλεί όλο το λαό να δει και αυτή την εξέλιξη ως αφορμή για να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με το ποιοι είναι οι πραγματικά ευνοημένοι από την πολιτική που εφαρμόζεται στην υγεία τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όσο και από αυτές που προηγήθηκαν.  

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ : Το νομοσχέδιο για την υγεία να μείνει στα χαρτιά!

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Προετοίμαζαν για χρόνια το αντιδραστικό τους σχέδιο, όμως η πανδημία τους καθυστέρησε αφού φανέρωσε για άλλη μια φορά τη σαπίλα του συστήματος της βαρβαρότητας που ζούμε, όπου οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπηρετήσουν το λαό που υπόφερε, την ίδια στιγμή που οι κλινικάρχες θησαύριζαν.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά το λαό. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς.

Για παράδειγμα τα 3.000 παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής που είναι σε πολύμηνες λίστες αναμονής οδηγούνται κατευθείαν στους ιδιωτικούς ομίλους.

Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανάγκη. Πρακτικά η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα  διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.         

Ο λαός της Φωκίδας που αναγκάζεται πολλές φορές να διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρει την υγειά του, ακόμα και για μια διαγνωστική εξέταση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ακόμα πιο τραγικές καταστάσεις.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως- όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε. Άλλωστε το ομολόγησε ο υπουργός υγείας όταν σε πρόσφατη συνέντευξη του αναγκάστηκε να παραδεχτεί αυτό που δε μπορούν πια να κρύψουν, ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών. Ομολόγησε δηλαδή κυνικά ότι ελλείψεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν!

Είναι κάλπικο το επιχείρημα του υπουργείου Υγείας και των κατά τόπους Διοικήσεων,ότι προκηρύσσει μόνιμες θέσεις και οι γιατροί δεν τις επιλέγουν. Η προκήρυξη μερικών εκατοντάδων θέσεων γιατρών είναι σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών σε μόνιμους γιατρούς, των συνθηκών που οδηγούν τους γιατρούς να παίζουν κορώνα –γράμματα τη ζωή των ασθενών τους κάθε μέρα με δεδομένα τα τραγικά κενά σε υποδομές, εξοπλισμό ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της κρατικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα της υγείας.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής στόχευσης για συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας και της ενίσχυσης της εμπορευματικής τους λειτουργίας με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν αδρά. Η επίκλησή του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού», γίνεται για να κρύψουν την τρελή τροχιά των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.  

Αυτά τα μέτρα είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας!      

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Να απαιτήσουμε:

Αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου Άμφισσας, των Κέντρων Υγείας του Νομού, με μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Η Διοίκηση

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ : υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας

Το Νομοσχέδιο για την υγεία που προωθεί η κυβέρνηση επιτείνει την υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, χειροτερεύει την κατάσταση στις Δημόσιες υποδομές Υγείας και παραδίδει τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους της Χώρας μας, ακόμα περισσότερο στο έλεος της ιδιωτικής υγείας.

   Τους αναγκάζει να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πρόνοια και την αποκατάσταση της υγείας τους και την ίδια ώρα υποβαθμίζει το επίπεδο των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας.

    Χειροτερεύει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και συνολικά του ιατρικού προσωπικού με επιπτώσεις για τους ασθενείς.

     Η Ένωσή μας πήρε σήμερα μέρος στη συνέλευση – συγκέντρωση του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο και κατήγγειλε το προωθούμενο νομοσχέδιο. Υπερασπίστηκε των θέσεων που έχουμε εκφράσει στις συγκεντρώσεις και στα υπομνήματά μας αναδεικνύοντας ότι η επιχειρηματική δράση στην υγεία, είτε μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία, είτε δίπλα ή έξω από αυτά, είναι η ίδια η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών των δομών που έγιναν με το αίμα του ελληνικού λαού.

    Είναι αυτή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα νοσοκομεία όλης της χώρας να γίνουν κέντρα υγείας, να νομιμοποιήσει τα φακελάκια, να εισαγάγει την επιχειρηματικότητα και στα δημόσια νοσοκομεία με τελικό στόχο να τα περάσει αυτά εύκολα και τζάμπα στα χέρια των κορακιών που λυμαίνονται το χώρο της υγείας.

   Για εμάς τους συνταξιούχους…… , που περικόπτουμε ακόμη και τα φάρμακά μας, που έχουμε αφήσει σε δεύτερο χρόνο την οδοντική και οφθαλμολογική περίθαλψη όπως και την πρόληψη για να μπορούμε να έχουμε εξασφαλισμένη τη διατροφή μας δεν μας μένει παρά να σταθούμε μαζί με τον εργατικό – λαϊκό κόσμο, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των σωματείων, των συνδικάτων, των άλλων φορέων του, να  εμποδίσουμε την ψήφιση αυτού του τερατουργήματος. Να το σταματήσουμε, να το απορρίψουμε και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε συνολικά την υγεία και το μέλλον μας.

   Σε αγωνιστική συμπόρευση να δυναμώσουμε την πάλη μας:

— Για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

— Για κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

— Για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Υγεία.

— Για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των δώρων.

  Η Ένωσή μας θα συμμετέχει σε αγώνα με ορίζοντα την πραγματική λύση, την οποία αποτελεί: Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού.

Είναι κανόνας επιβίωσης για εμάς.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο