Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟ ΑΜΦΙΣΣΑ : Τα οδικά έργα που θα ενώσουν Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Στα οδικά έργα που θα αλλάξουν τη χώρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση του τμήματος του διαγώνιου Οδικού Άξονα «Μπράλος – Άμφισσα» που θα ενώνει τη Λαμία με την Ιτέα και το Αντίρριο.

«Με την επικείμενη δημοπράτηση του ‘‘Μπράλος – Άμφισσα’’, τμήματος του διαγώνιου Οδικού Άξονα ‘‘Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο’’, ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στο συνολικό παζλ του οδικού δικτύου της χώρας», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

Το «Μπράλος – Άμφισσα», μήκους περίπου 25 χιλιομέτρων με δύο σήραγγες, οκτώ γέφυρες και οκτώ ισόπεδους κόμβους, αφορά την κατασκευή του τμήματος από το Μπράλο μέχρι την αρχή της παράκαμψης Γραβιάς και από τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα. 

-- Διαφήμιση --

Ενδιάμεσα έχει ήδη κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς. Το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα.

Θα αλλάξει εντελώς τις οδικές μεταφορές ο άξονας «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας για το ευρύτερο έργο, επεσήμανε ότι ο διαγώνιος οδικός άξονας «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του Ε65. Συνδέει την ΠΑΘΕ με την Ιονία Οδό. 

Φέρνει πιο κοντά τη νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Μειώνει το χρόνο της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως τη Λαμία.

«Είναι ένα έργο που θα αλλάξει εντελώς τις οδικές μεταφορές και μετακινήσεις. Γιατί όχι μόνο θα επιτρέψει την ταχύτερη μετακίνηση από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία απευθείας προς τη Δυτική Ελλάδα. Αλλά και θα συνδέσει το λιμάνι της Πάτρας με αυτό του Βόλου. Και θα αναβαθμίσει τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, που θα μπορεί στο εξής να εξυπηρετεί τρεις μείζονες οδικούς άξονες», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

«Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καλύτερη και ευκολότερη καθημερινότητα για χιλιάδες πολίτες. Αλλά και νέα, σημαντική οικονομική προοπτική. Για όλη τη χώρα και ιδίως -φυσικά- για την ευρύτερη περιοχή. Και ειδικότερα, νέες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης για τα βόρεια παράλια του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Το πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε, με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και την αντιπαράθεση για τις ΜΕΘ, ότι «αν κάτι χαρακτηρίζει διαχρονικά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα απίστευτο πολιτικό θράσος».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα λεωφορείο, έχει το θράσος να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, που τα έχει αυξήσει 55% στην Αθήνα και τα έχει διπλασιάσει στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κολλήσει όλα τα μεγάλα έργα, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία που τα ξεμπλοκάρει ένα-ένα. «Πάντα με το ίδιο πολιτικό θράσος. Με την ίδια κυνική εμμονή στο επικοινωνιακό ψεύδος», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

«Όπως ακριβώς κάποτε θα καταργούσαν τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα άρθρο… Αλλά τελικά κατήργησαν τους ίδιους τους εαυτούς τους, έκαναν την ‘‘κωλοτούμπα’’ διεθνή πολιτικό όρο και μας έφεραν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο», σχολίασε και τόνισε: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι λοιπόν. Δεν θα με ακούσετε να λέω λόγια χωρίς αντίκρισμα. Δεν το έκανα χτες στην αντιπολίτευση, δεν το κάνω -δεν το κάνουμε- και σήμερα στην κυβέρνηση».

«Στηρίζουμε τη Μεσαία Τάξη- Ενισχύουμε με πράξεις όσους έχουν ανάγκη»

Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι: «Εμείς μπορεί να μην λέμε με βαρύγδουπα συνθήματα ότι είμαστε δίπλα στους πολλούς, το κάνουμε όμως στην πράξη. Την κοινωνική ευθύνη και την ευαισθησία μας, τη δείχνουμε στην πράξη».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στα μέτρα στήριξης για την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, καθώς και στη μείωση της ανεργίας και των φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Στηρίζουμε ουσιαστικά τη μεσαία τάξη, που δοκιμάστηκε τόσο από την κρίση και στοχοποιήθηκε βάναυσα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά και ενισχύουμε με πράξεις τα πιο χαμηλά εισοδήματα και είμαστε -το ξαναλέω: με πράξεις- κοντά σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό θα πει κοινωνικό κράτος», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η υπεύθυνη πατριωτική δύναμη που ενισχύει τη διεθνή θέση της χώρας.

Ακόμα, επεσήμανε ότι όλα αυτά είναι η δικαίωση της πολιτικής παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Το εθνικό συμφέρον μπαίνει πάντα πάνω από το κομματικό. Στον πολίτη μιλάμε με ειλικρίνεια, ακόμα και αν η αλήθεια είναι σκληρή. Η πατρίδα μας ανήκει στη Δύση και ενισχύει τη θέση της σε αυτήν. Στην οικονομία, το κράτος σέβεται τη δύναμη των αγορών αλλά έχει και ρόλο επόπτη, που επεμβαίνει για να εγγυηθεί τον υγιή ανταγωνισμό. Μια ισχυρή οικονομία, στηρίζει όσους χρειάζονται βοήθεια. Ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος, μοιράζει με ευαισθησία και δικαιοσύνη τα αγαθά του. Και όλα αυτά, τα αποδεικνύουμε πάντα στην πράξη με έργα, όχι με λόγια», σημείωσε και υπογράμμισε την κοινωνική διάσταση των έργων υποδομών: «Τελικά αυτό είναι που μετράει. Να κάνουμε έργα που αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων και τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι:

  • Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών  – Βουλευτής Φθιώτιδας
  • Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
  • Γιάννης Μπούγας, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Φωκίδας
  • Βασίλης Αυγερινός, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας
  • Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών                                                                     
  • Γιώργος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδος, καθώς και αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μήνυμα έστειλε ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -