Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Περιφέρεια Στερεάς για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

 

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλεί τα μέλη της-παραγωγούς και μεταποιητές σύκου(staff) να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στην καλλιέργεια και ενσωμάτωσης καινοτόμων στο στάδιο της μεταποίησης σύκων (επεξεργασία/συσκευασίαα).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία (BADAJOZ) από 18 έως 24 Ιουλίου 2021.

Το σχέδιο εντάσσεται στη βασική δράση μαθησιακής κινητικότητας ΚΑ1, στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης VET, Erasmus+, με εθνικό φορέα διαχείρισης το Ι.Κ.Υ. Προβλέπει δε, την κατάρτιση 15 συμμετεχόντων, που ανήκουν στο προσωπικό των επιχειρήσεων-μελών της Σύμπραξης (ιδιοκτήτες ή και εργαζόμενοι), οι οποίοι έχουν ανάγκη να αποκτήσουν γνώσεις και να βελτιώσουν δεξιότητες, που σχετίζονται με τη θεματολογία του προγράμματος κατάρτισης.

-- Διαφήμιση --

Η κινητικότητα κατάρτισης θα διαρκέσει 7 ημέρες ( 5+2)και θα πραγματοποιηθεί σε μία ροή στην Ισπανία. Οι δραστηριότητες κατάρτισης περιλαμβάνουν, τεχνικές επισκέψεις σε επισκέψιμες μονάδες καλλιέργειας, επεξεργασίας και τυποποίησης σύκων με καινοτόμες πρακτικές, συναφή σεμινάρια με πρωτοπόρα θεματολογία και παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνών από τον φορέα υποδοχής- το Πανεπιστήμιο του Extremadura και τα ερευνητικά ινστιτούτα του φορέα (INURA, CICYTEX), καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις, στην ευρύτερη περιοχή του Badajoz.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Αναστάσιος Βελισσαρίου  βασικοί Στόχοι του σχεδίου είναι:

  • η απόκτηση και η ενσωμάτωση εξειδικευμένων εμπειριών (know how) παραγωγών/μεταποιητών σύκων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση της παραγωγής σύκου στις συκοπαραγωγικές περιοχές της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας.
  • η επαφή με καινοτόμες μεθόδους επεξεργασίας και συσκευασίας σύκων, που συμβάλλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του νωπού ή και επεξεργασμένου σύκου, στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας τυποποίησης και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
  • η προσαρμογή και η ενσωμάτωση των νέων ικανοτήτων των συμμετεχόντων στην καθημερινή εργασία, η αναγνώριση και πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων (Εuropass) και η σύνδεση αυτών με την ευρωπαϊκή πολιτική κατάρτισης.
  • η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, η απόκτηση ευρωπαϊκής ταυτότητας και διεθνούς προσανατολισμού, η ανάπτυξη βιώσιμων ευρωπαϊκών συνεργασιών και δικτύωσης με συναφείς φορείς, παραγωγούς και εξειδικευμένα ερευνητικά τμήματα πανεπιστημίων/ ινστιτούτων αγροτικών προϊόντων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου 2020 στις 9:00 και λήγει στις 18 Δεκεμβρίου 2020 στις 14:00.  Το έντυπο της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκεται αναρτημένο στο Site της Σύμπραξης https://agrifoodcentralgreece.gr/ .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, στο τηλέφωνο: 22210353542 ή στην υπεύθυνη συντονισμού του έργου κα Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου (6936528389).

Το συμπληρωμένο έντυπο της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος αποστέλλεται στην ΑΣΠΣΕ στο e-mail: karavas@agrifoodcentralgreece.gr, με κοινοποίηση στο e-mail kleoptrianta@gmail.com, κατά τη χρονική περίοδο υποβολής των αιτήσεων και μόνο. Έγκυρη υποβληθείσα αίτηση θεωρείται εκείνη που έχει παραληφθεί και πρωτοκολληθεί εντός της προθεσμίας.

Η επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί από το Δ.Σ. της ΑΣΠΣΕ, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, κατόπιν εισήγησης της συσταθείσας τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης.

 

- Διαφήμιση -

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο