Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: Εγκύκλιος με μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου – ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ : Που είναι υποχρεωτική η μάσκα

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας», ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Μάλιστα, κάνει γνωστό ότι εστάλη σήμερα εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς και τις μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.

Και αυτό, ενόψει των επικειμένων μεγάλων εορτών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά τις στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ιδιαιτέρως στο Λεκανοπέδιο των Αθηνών.

-- Διαφήμιση --

Υπενθυμίζεται πως οι εκκλησίες δεν βρίσκονται μέσα στη λίστα των χώρων με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα από αύριο

O επίσημος λογαριασμός της ελληνικής κυβέρνησης στο Twitter εξηγεί, με έναν πίνακα, πού επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό από την Τετάρτη 29/7.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 429.

Αναλυτικά το tweet της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει:

Από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό. Φοράμε μάσκα για να αποτρέψουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και μένουμε ασφαλείς!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό/πελάτες στα εξής:

  • καταστήματα λιανικής
  • γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
  • ιατρεία,
  • δημοτικά καταστήματα,
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
  • κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:

  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • ταξί για επιβάτες και οδηγούς,
  • σούπερ μάρκετ,
  • ασανσέρ,
  • όπως επίσης και για εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -