Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

“Εμφύλιος” Τολοφώνας για την αμμοληψία του χειμάρρου – Αβάσιμες οι καταγγελίες του Προέδρου Γ. Γκίκα λέει ο πρώην Πρόεδρος Π. Κασιδάκης

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου Τολοφώνας Γ. Γκίκα εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο π.Πρόεδρος του Χωριού και νυν Σύμβουλος Πέτρος Κασιδάκης για την υπόθεση της αμμοληψίας από τον χείμαρρο.

Όπως αναφέρει,  ως πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τολοφώνας και ως σημερινός Τοπικός Σύμβουλος θέλω να τοποθετηθώ για τις αυθαίρετες ενέργειες του Προέδρου της Τολοφώνας που  ενεργώντας αυτόνομα χωρίς καμία ενημέρωση στο πενταμελές τοπικό Συμβούλιο δημιουργώντας προβλήματα ανησυχίας και δυσαρέσκειας των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των κατοίκων της Παραλίας Τολοφώνας   που δεν κατανοούν τις ενέργειές του ανησυχώντας για την αναστολή του έργου

Για   την όλη πορεία   του έργου έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά και διάφορα ιδιαίτερα για τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες, τις καθυστερήσεις, θέλω σήμερα συνοπτικά να αναφερθώ για την πορεία του αναγκαίου έργου και να πληροφορηθούν   ορισμένοι   που ξαφνικά ζητούν, σήμερα μετά από δέκα έτη, πληροφορίες και εξηγήσεις για την πορεία   του έργου που αυτή την ώρα   έχει κατασκευαστεί το 1/2 .

-- Διαφήμιση --

Η χρηματοδότηση του έργου έγινε το 2011από την Αντιπεριφερειάρχη κ. ΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ μετά από αίτημα που έγινε από τον τότε Πρόεδρο Γιάννη   Μάμμαλη και με ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου (ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΔΑΚΗ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ) όπως επίσης και με τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη του Δήμου Δωρίδος και του Δημάρχου κ. ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι στα 800.000€ και με 50.000€ της μελέτης που αφορούσε   την θωράκιση τριών τμημάτων της Παραλίας Τολοφώνας. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν και ασχολήθηκαν για   την υλοποίηση του έργου ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Δήμου   μας και της Περιφέρειας και τον εντεταλμένο του έργου από το Δήμο Δωρίδος, (ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΑ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ – ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ).

Θέλω να   πληροφορήσω  κατηγορηματικά τους πολίτες , ότι και εγώ αλλά και ο Τοπικός Σύμβουλος Δημήτριος Σκαμπαρδώνης όταν έγινε η πρώτη καταγγελία από τον Πρόεδρο στις 15-4-2020 προς το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου του εκφράσαμε την διαφωνία μας και την δυσαρέσκειά μας για την πράξη του και του   ζητήσαμε να συγκληθεί άμεσα το Τοπικό Συμβούλιο και η απάντησή του ήταν ότι λόγω κορονοϊού δεν γίνεται.

Με την δεύτερη καταγγελία – μήνυση που έγινε στις 27-4-2020 και προς την Εισαγγελία, προσωπικά τον επέπληξα για την ενέργειά του και ήρθα σε επαφή με τον Γραμματέα του Τοπικού   Συμβουλίου   Τολοφώνας κ. ΖΩΗΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ για   έκτακτο και επείγον Τοπικό Συμβούλιο η απάντηση που πήρα ήταν εν ευθέτω χρόνο δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή, κατόπιν πιέσεων στις 12-5-2020 τελικά ζήτησε Τοπικό Συμβούλιο…..

Θέλω να συμβουλεύσω τον Πρόεδρο κ. Γκίκα το ταχύτερο δυνατό να αποσύρει τις μηνύσεις που δεν ευσταθούν, διότι υπάρχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα και δικαιολογητικά και στελέχη της Διεύθυνσης   Τεχνικών Υπηρεσιών Φωκίδας   τόνισαν ότι το έργο είναι πλήρως νόμιμο και αδειοδοτημένο και οι εργασίες διεξάγονται τελείως σύννομα, μας προβληματίζουν οι ενέργειές του και όλος   ο κόσμος διερωτάται που αποσκοπούν, να σταματήσει να διαδίδει ότι δέχεται πιέσεις από τους κατοίκους που μόνο θυμηδία προκαλούν και να σταματήσει να ψάχνει για μάρτυρες αμφιβόλου προελεύσεως.

Εμείς τον καλούμε να σταματήσουν όλα αυτά, να συγκαλέσει Τοπικό Συμβούλιο και όλοι μαζί να   συνεργαστούμε για την καλύτερη εκτέλεση του έργου που ταλανίζει όλους τους κατοίκους και   ιδιαίτερα της Παραλίας Τολοφώνας, διαφορετικά θα κληθεί από το Τοπικό Συμβούλιο όχι για να μας ενημερώσει πλέον αλλά να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του ως Πρόεδρος του Συμβουλίου και μόνο.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να με είχε ενημερώσει για τις ενέργειές του,  διότι ως αντιπολίτευση για θέματα που είναι σε σωστή κατεύθυνση και αφορούν το σύνολο του χωριού μας στο Τοπικό Συμβούλιο συναινούμε   και δεν του κάνουμε αντιπολίτευση.

 

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -