Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Στον «αέρα» οι οδικοί άξονες της Φωκίδας και της Στερεάς Ελλάδας. Το θέμα ήρθε πάλι στη Βουλή

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στη Βουλή έφεραν το θέμα των οδικών αξόνων της Φωκίδας και της Στερεάς Ελλάδας οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλος και Γ. Μουλκιώτης με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών, Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Εσωτερικών.

Ολόκληρη η ερώτηση των Βουλευτών

Προς :

-- Διαφήμιση --

-Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή

-Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη

-Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Θέμα : Σχεδιασμός για την υλοποίηση έργων στους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Με την με αρ. πρωτ. 448/30.08.2019 Ερώτηση του πρώτου εξ ημών προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τέθηκε το θέμα της άρσης της απομόνωσης της Φωκίδας και της ανάγκης άμεσων παρεμβάσεων και εκτέλεσης έργων στον οδικό άξονα Μπράλλος – Αντίρριο.

Πρόκειται για τον άξονα που συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, με το σημερινό οδικό δίκτυο να είναι επικίνδυνο σε μεγάλο μέρος του. Εκ μέρους ωστόσο του Υπουργείου δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική κίνηση για χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου.

Στην ερώτησή μου αυτή, δεν δόθηκε απάντηση από το Υπουργείο.

Στο διάστημα που ακολούθησε, υπήρξαν δημοσιεύματα του τοπικού και περιφερειακού τύπου και δελτία τύπου σχετικά με την τύχη έργων υποδομής της Στερεάς Ελλάδας, μετά από συναντήσεις φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επειδή πρέπει να υπάρξει πλήρης και επίσημη ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχεδιασμό των αρμόδιων Υπουργείων σχετικά με την υλοποίηση έργων υποδομής.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Ποια η εικόνα, το ποσοστό απορροφήσεων και νομικών δεσμεύσεων του τρέχοντος Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και του τρέχοντος Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας.
  2. Ποιος ο σχεδιασμός των αρμόδιων Υπουργείων για έργα που αφορούν την Στερεά Ελλάδα στο επόμενο, μετά του 2021, Τομεακό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του κάθε Υπουργείου; Θα υπάρξει χρηματοδότηση έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία; Υπάρχουν ήδη δεσμεύσεις, στο σύνολο της χώρας του Υπουργείου για χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων;
  3. Αντίστοιχα, ποιος ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για έργα υποδομών της Περιφέρειας που αφορούν το επόμενο, μετά του 2021, Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα και ποια πρόκειται να είναι η χρηματοδότησή τους;
  4. Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για το έργο του οδικού άξονα Μπράλλος – Αντίρριο;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Γιώργος Μουλκιώτης

 

 

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -