- Διαφήμιση -

Επιμορφωτικό πρόγραμμα μελισσοκομίας στην Αθήνα


Warning: A non-numeric value encountered in /home/karamelo/public_html/doridanews.gr/wp-content/themes/publisher/includes/func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in /home/karamelo/public_html/doridanews.gr/wp-content/themes/publisher/includes/func-review-rating.php on line 213

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σημαντικό διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την μελισσοκομία θα πραγματοποιήσει ο «Σύλλογος Μελισσοκόμων Ν. Αττικής» την Τρίτη και Τετάρτη 19-20 Νοεμβρίου στο χώρο Άστυ Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Πλατεία Ηρώων 7, Κηφισιά. Η συνολική χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 7 ώρες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος μέλη του Συλλόγου, μέλη άλλων Μελισσοκομικών Συλλόγων, επαγγελματίες μελισσοκόμοι, ερασιτέχνες μελισσοκόμοι, υποψήφιοι μελισσοκόμοι, απλοί φίλοι της μέλισσας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αποτελεσματική εμπορική προώθηση και διάθεση των προϊόντων της μέλισσας, η ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας γύρω από τη μέλισσα και τα προϊόντα της, η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον κόσμο της μέλισσας. Το πρόγραμμα είναι διαδραστικό και θα διατεθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση.

-- Διαφήμιση --

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με πρώτο κριτήριο την ιδιότητα μέλους του Συλλόγου και δεύτερο τη χρονική σειρά υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή του, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

  • Να αποστείλει συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στη διεύθυνση melissokomoi@gmail.com. Εναλλακτικά, λόγω αυξημένης ζήτησης, μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στον τόπο διεξαγωγής του προγράμματος.
  • Να καταβάλλει το συμβολικό ποσό των 15 ευρώ, στον λογαριασμό IBAN: GR3002603670000380200514086, Τράπεζα: Eurobank, Δικαιούχοι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, με την αιτιολογία «Επιμόρφωση» ή στον τόπο διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη του Συλλόγου μας.

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6977675384 (Πρόεδρος κα Μαρία Κοκκίνου).

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

16:30 – 17:00  Προσέλευση – εγγραφές

17:00 – 17:45  Τυποποίηση-ετικέτα και επισήμανση-εξαγωγές μελιού. Ν. Μπαρτζής, Τυποποιητής, έμπορος μελιού.

17:45 – 18:30  Φορολογικές υποχρεώσεις αγροτών-μελισσοκόμων. Μ. Χελιώτης, Οικονομολόγος, Λογιστής Α΄ τάξης.

18:30 – 18:45    Διάλειμμα

18:45 – 19:30    Παράγοντες κινδύνου στο μέλι. Ορθή διαχείριση της παραγωγής για την αποτροπή τους. Ε. Τσάλου, Κτηνίατρος DVM, MSc Public Health, Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

19:30 – 20:15    Δασικές πυρκαγιές και μελισσοκομία. Κ. Γρίβας, Γεωπόνος.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

17:00 – 17:30    Μελισσοκομία σε κτίρια και πάρκα στον αστικό ιστό: το παράδειγμα του Κτήματος Συγγρού, Π. Σκοτειδάκης, Γεωπόνος, τ. Πρόεδρος ΙΓΕ.

17:30 – 18:30    Η σημασία των εργαστηριακών αναλύσεων για την ποιότητα του μελιού και ο έλεγχος των αποτελεσμάτων. Η ορθή επισήμανση και εφαρμογή των απαιτήσεων HACCP για τη σύννομη διάθεση του μελιού. Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Δ/ντής εργαστηρίου HELLASCHEM.

18:30 – 18:45     Διάλειμμα

18:45 – 20:00    Αλλεργία στα υμενόπτερα – Αντιμετώπιση και θεραπεία. Ν. Μήκος, Αλλεργιολόγος, επιμελητής Α΄ Λαϊκού Νοσοκομείου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΑΓΚΑΒΗ 2 – Τ.Κ. 14561 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΤΗΛ.: 210 8016531

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://smattikis.webnode.gr/

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: melissokomoi@gmail.com

- Διαφήμιση -

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο