Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Ημερίδα για μελισσοκόμους της Στερεάς Ελλάδας

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  προσκαλεί όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην  αλυσίδα αξίας του μελιού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να συμμετέχουν ενεργά στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο, Ημέρες Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή της Στερεάς Ελλάδας

Η ημερίδα αυτή έχει σαν βασικό στόχο την ανάδειξη του δυναμικού καινοτομίας στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέσα από την καταγραφή των αναγκών, των προκλήσεων και των ιδεών του παραγωγικού μας δυναμικού, και τη διασύνδεση αυτών με την  επιστημονική κοινότητα και τις υποστηρικτικές δομές επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με την αποστολή των κάτωθι στοιχείων στο info@agrifoodcentralgreece.gr:

-- Διαφήμιση --

– Ονοματεπώνυμο

– Τηλέφωνο

– Email

– Επωνυμία Φορέα (επιχείρηση, δημόσιος φορέας, συνεταιρισμός κλπ.)

Η ημερίδα θα γίνει στο Καρπενήσι το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου, οδός Ν. Τσιαμπούλα (κτήριο ΚΑΠΗ, 3ος Όροφος).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υπεύθυνος Χάρης Κουρούκλης,  τηλ. 2221353542.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:30-12:00 Προσέλευση – Εγγραφές
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
12:00-12:15 Χαιρετισμοί
12:15-12:30 Το αναπτυξιακό όραμα και η στρατηγική μιας έξυπνης Περιφέρειας

Κώστας Αποστολόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος και Μέλος Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

12:30-12:50 Το Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα στην Οικονομία της Στερεάς Ελλάδας – Tάσεις και Προοπτικές

Ιωάννης Τόλιας (Innovatia Systems)

12:50-13:20 Σύγχρονες Ερευνητικές Προσεγγίσεις για τη δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας: Το παράδειγμα των μελιών του Ολύμπου

Καθ. Δημήτρης Μόσιαλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

13:20-13:50 Οι ευκαιρίες στον κλάδο της μελισσοκομίας

Καθ. Πασχάλης Χαριζάνης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

13:50-14:20 Τα δέκα σημεία για τη βελτίωση της μελισσοκομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας

Δρ. Φανή Χατζίνα (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)

14:20-14:30 Μεθοδολογική Προσέγγιση Παράλληλων Συνεδριών

Ιωάννης Τόλιας (Innovatia Systems)

14:30-15:00 Διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα
15:00-16:45 Συζήτηση με τον παραγωγικό ιστό (α’ μέρος):

Δομημένη καταγραφή και ιεράρχηση προβλημάτων στην αλυσίδα αξίας

16:45-17:00 Διάλειμμα για καφέ
17:00-18:00 Συζήτηση με τον παραγωγικό ιστό (β’ μέρος):

Δομημένη αναγνώριση των ριζικών αιτίων και κατηγοριοποίηση αυτών. Προτάσεις αντιμετώπισης.

18:00 Πέρας ημερίδας

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι συζητήσεις στις παράλληλες συνεδρίες είναι ανοικτές στις ακόλουθες κατηγορίες συμμετόχων:

  • Αγρότες, παραγωγοί, κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας.
  •  Επιχειρηματίες ή εκπρόσωποι συνεταιριστικών/συλλογικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην τυποποίηση ή τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ή στην παροχή κρίσιμων εισροών ή υπηρεσιών (π.χ., σπόροι, αποθήκευση, διανομή) στην αλυσίδα αξίας.
  • Εκπρόσωποι των υπηρεσιών της ΠΣΤΕ με αρμοδιότητες τη χάραξη ή την εφαρμογή πολιτικής για θέματα που άμεσα σχετίζονται με τις υπό εξέταση αλυσίδες αξίας·
  • Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (TEI Στερεάς Ελλάδας) ή δημόσιων ερευνητικών κέντρων (ΕΛΓΟ Δήμητρα, πρώην ΕΘΙΑΓΕ) που είναι εγκατεστημένα στην ΠΣΤΕ και ασχολούνται με την έρευνα ή την εκπαίδευση σε αντικείμενα σχετικά με τις υπό εξέταση αλυσίδες αξίας
  • Εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με θέματα αγροτικής ή περιφερειακής ανάπτυξης ή προστασίας του περιβάλλοντος, ή οικολογίας.

 

- Διαφήμιση -

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο