Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Αγανάκτηση σε μαθητές και γονείς στη Δ.Ε. Ερατεινής για την έλλειψη καθηγητή Μαθηματικών από το Λύκειο

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 11 λεπτά

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Λύκειο Ερατεινής και για τους μαθητές του που έχουν μείνει χωρίς καθηγητή των μαθηματικών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου ο καθηγητής που υπηρετούσε στο Λύκειο Ερατεινής με 19 διδακτικές ώρες τη βδομάδα, έλαβε αναρρωτική άδεια και μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει αντικαταστάτης του, με  αποτέλεσμα να μη πραγματοποιούνται τα αντίστοιχα μαθήματα.

Ήδη έχουν υπάρξει καταγγελίες τις προηγούμενες ημέρες προς τις αρμόδιες υπηρεσίας και φορείς. Οι μαθητές και οι γονείς τους είναι σε απόγνωση, διότι σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία του θα παραταθεί και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα καλυφθεί το κενό και πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες σε ένα τόσο σημαντικό μάθημα.

-- Διαφήμιση --

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Κώστας Αντωνόπουλος  και ενημέρωσε προ ημερησίας διατάξεως, για την απαράδεκτη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, για την κάλυψη του κενού καθηγητή Μαθηματικών του Λυκείου Ερατεινής.

Για άλλη μια φορά οι μαθητές της Δωρίδας και γενικότερα της περιφέρειας, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σε σχέση με τους μαθητές των αστικών κέντρων. Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά που θα  δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις και τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν πρόσθετη προσπάθεια για να καλύψουν τα κενά στη ύλη των μαθηματικών.

Αυτές οι ενέργειες, τόνισε ο Κ. Αντωνόπουλος  έρχονται να προστεθούν σε σειρά αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων του Υπουργείου και των Διευθύνσεων εκπαίδευσης, (κατάργηση εξεταστικών κέντρων, κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, κλπ) που ανακλήθηκαν μετά από κινητοποίηση των μαθητών, των γονέων και του Δήμου.

Με αυτές τις ενέργειες και παραλήψεις οι αρμόδιοι δείχνουν την αναλγησία τους για τα παιδιά και τα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, που αντί στήριξης, εισπράττουν απαξίωση και αδιαφορία. Οι ενέργειες αυτές οδηγούν στη συρρίκνωση των σχολείων και οδηγούν  τους μαθητές στα αστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την περιφερειακή συγκρότηση.

Ο Κ. Αντωνόπουλος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στείλει κατεπείγουσες επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, στον Βουλευτή Φωκίδας, στα Πολιτικά Κόμματα, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και της Περιφέρειας, προς το σκοπό επίλυσης του σοβαρού αυτού θέματος. Επίσης  αντιπροσωπεία του να πραγματοποιήσει προσωπικές παραστάσεις όπου χρειαστεί, για να υποστηρίξει το ζήτημα αυτό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα συμφώνησε να κάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -