Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό
Ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας έχει θέσει ο δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης αυτό της ύδρευσης, ζητώντας επιτακτικά όπου υπάρχουν προβλήματα να επιλύονται άμεσα. Το χωριό του Κόκκινου όμως αποτελεί μία ανοιχτή πληγή για το δήμο ως προς το θέμα, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες στερεύει κυριολεκτικά, αφού οι ποσότητες που το υδροδοτούν δεν επαρκούν.
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κουλούλας έθεσε για μία ακόμα φορά το θέμα, ζητώντας ενημέρωση για το τι έχει ο δήμος προγραμματίσει για την επίλυση του προβλήματος, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο μελετών.
Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Παλασκώνης απάντησε αρχικά πως ότι διαθέσιμο νερό υπάρχει στην κοινότητα του Κόκκινου βρίσκεται μέσα στις δεξαμενές του χωριού. «Φέτος υπήρξαν προβλήματα λόγω της λειψυδρίας και σε άλλα χωριά, όμως η περίπτωση του Κόκκινου είναι μία άλλη περίπτωση», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, εξηγώντας ακολούθως το τι έχει συμβεί στις επαφές του δήμου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ως λύση του θέματος ο Κ. Παλασκώνης είπε πως έχει προκριθεί η σύνδεση του χωριού με λάστιχο με τα νερά που περισσεύουν από την Πενταγιού. «Ζητήσαμε από την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Κατσαγούνο να μας βοηθήσει στην αγορά του λάστιχου, μήκους 12 χιλιομέτρων, τονίζοντας πως εμείς θα αναλάβουμε το κόστος όλων των υπολοίπων εργασιών», είπε ο αντιδήμαρχος, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως η απάντηση που έλαβε ήταν μεν θετική, όμως για το χρόνο υλοποίηση δεν έχει λάβει δέσμευση.
«Εμείς θέλουμε να γίνει το έργο την ερχόμενη άνοιξη το αργότερο», πρόσθεσε, αποκλείοντας κάθε άλλη λύση που μπορεί να ακούστηκε, όπως για παράδειγμα αυτή της μεταφοράς νερού από το Μόρνο, καθώς εκεί απαιτείται άδεια από την ΕΥΔΑΠ, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Τέλος ο Κ. Παλασκώνης δεν παρέλειψε να αφήσει και τις αιχμές του για τον τρόπο με τον οποίο και οι ίδιοι οι πολίτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διαχειρίζονται το νερό, καθώς έχει παρατηρηθεί αλόγιστη χρήση, την περίοδο μάλιστα όπου το χωριό έχει κόσμο, άρα και αυξημένες ανάγκες.