Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ : Ισχυρό ενδιαφέρον για την εξαγορά Νηρέα και Σελόντα

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξαγορά των εταιρειών Σελόντα -Νηρέα είναι ο Όμιλος Ανδρομέδα εκτιμώντας ότι η συγκέντρωση των δυνάμεων θα δημιουργήσει μια πολυεθνική δύναμη, που θα δώσει ώθηση στον κλάδο ιχθυοκαλλιέργειας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια γνωρίζει έντονη πτωτική πορεία και αποεπένδυση.

Η διοίκηση της Andromeda Group σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους ήταν ιδιαίτερα φειδωλή ως προς το να δώσει λεπτομέρειες καθώς ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και ήδη εντός του Δεκεμβρίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές, ωστόσο η Amerra, ο βασικός μέτοχος της Ανδρομέδα έχει τη δυνατότητα να βάλει καινούργια κεφάλαια για επενδύσεις στον κλάδο.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ανδρομέδα, Δημήτρης Βαλαχής «έχουμε την εξειδίκευση, τη γνώση και το σχέδιο για να πρωταγωνιστήσουμε στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα, καθώς διαθέτουμε όλα εκείνα τα εχέγγυα ώστε να προχωρήσουμε στη συγκέντρωση του κλάδου -το λεγόμενο consolidation- για να μπει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας.»

-- Διαφήμιση --

Πρόσθεσε ότι «ο στόχος, που έχουμε την επόμενη ημέρα με την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού, είναι αυτή η νέα πολυεθνική εταιρία, που θα δημιουργήσουμε, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να το πετύχουμε, θα αξιοποιήσουμε κάθε δύναμη που υπάρχει στον Νηρέα και τη Σελόντα, πολλά αξιόλογα στελέχη τους, που με τη συμβολή μας θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή. Θα συνενώσουμε δυνάμεις, θα μοιραστούμε γνώσεις και πληροφορίες, έτσι ώστε η νέα ομάδα να μπορεί να ηγηθεί μιας πολύ μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρίας.

Θα αλλάξουμε τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτές οι εταιρίες, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια εταιρία πρότυπο, μια εταιρία μοντέλο. Γι’ αυτό συμμετέχουμε στον διαγωνισμό, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι για την πρότασή μας, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι τελικά θα είμαστε εμείς οι νικητές.»

Πρόσβαση σε 120 εκατ. καταναλωτές

Ο Όμιλος Ανδρομέδα που αναπτύσσεται ταχύτατα στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια, δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη. Με 6 στρατηγικής τοποθέτησης παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία, διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σε 6 ηπείρους και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 120 εκ. καταναλωτές. Το κύριο χαρακτηριστικό του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η υψηλή ποιότητα και η φρεσκότητα των προϊόντων της, που συνδυάζεται με ένα εξεζητημένο δίκτυο διανομής.

Έχοντας καταφέρει να αναπτύσσεται δυναμικά από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη της «Amerra Capital Management», του κυρίως μετόχου, μιας ανεξάρτητης επενδυτικής εταιρίας, και με την καθοδήγηση μιας εξαιρετικά έμπειρης διοικητικής ομάδας, η Ανδρομέδα έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικό όμιλο εταιριών με στόχο να καθιερωθεί ως ο ηγέτης της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας.

Πρόκειται για ένα fund με εξειδίκευση στον κλάδο της αγροτικής οικονομίας, με υψηλή τεχνογνωσία, με εμπειρία από πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο, που διασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυο επαφών και τεχνογνωσία στον τομέα του σολωμού. Μαζί με την Amerra, η Ανδρομέδα έχει ενδυναμώσει την ομάδα της σε επίπεδο νέων έμπειρων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξειδικευμένων συμβούλων και σημαντικών στελεχών που έχουν προστεθεί στη δομή της εταιρίας, σε καίριες θέσεις.

Η Ανδρομέδα απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων 270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα. Ο Όμιλος Ανδρομέδα διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. Τα βασικά είδη του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μυτάκι και το φαγκρί. Με πρωτοποριακή τεχνογνωσία στη γενετική επιλογή και την παραγωγή γόνου και ψαριού. Με παραγωγή γόνου 100 εκ. ιχθυδίων και φρέσκου ψαριού, που ξεπερνάει τους 15.000 τόνους.

Τα οικονομικά μεγέθη

Ο Όμιλος Ανδρομέδα αποτελεί μία πρωτοπόρο, κερδοφόρα και οικονομικά υγιή επιχείρηση του κλάδου. Συγκεκριμένα, το 2017 αναμένονται 110 εκ. έσοδα – 300% αύξηση από το 2008, με το 85% των πωλήσεων να προέρχονται από εξαγωγές. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ανέλθουν το 2017 στα 16 εκ. – 425% αύξηση από το 2008. Από το 2007 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μία αποτελεσματική στρατηγική εξαγορών και ενοποίησης, με περισσότερες από 10 ολοκληρωμένες επενδυτικές κινήσεις από το 2007. Παράλληλα, το 2017 ξεκίνησε νέο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους €40 εκ. που περιλαμβάνει τη βελτίωση και ανάπτυξη των μονάδων εκτροφής, την επέκταση και αναβάθμιση των μονάδων συσκευασίας και τυποποίησης και φυσικά την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -