Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Του Τάσου Τσόλκα
Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου ΕΠΣ Φωκίδας 2017 – 2018.
Ως γνωστό από φέτος οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους, που θα αγωνιστούν εντός-εκτός και οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Παρ΄ ότι όπως αναφέραμε εκπλήξεις δεν είχαμε οι ομάδες έδειξαν ότι ακόμα δεν είναι έτοιμες και οι λεγόμενοι ισχυροί όπως ο Φωκικός και ο Απόλλων Ευπαλίου… ίδρωσαν για να πάρουν την νίκη.
Ετσι ο Απόλλων Ευπαλίου στο γήπεδο του Χρισσού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός, αλλά στο δεύτερο ανέβασε στροφές και με δύο γκολ του «συνήθως ύποπτου», περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Γιώργου Φλέγγα, κέρδισε τον Αμφισσαϊκό με 2 – 0.
Στο ίδιο γήπεδο χθες η ο Φωκικός Άμφισσας παρά την εδαφική υπεροχή δεν μπόρεσε μέχρι το 60΄λεπτό να παραβιάσει την εστία της Ακαδημίας Άμφισσας που στο μεταξύ είχε χάσει και πέναλτι. Στη συνέχεια οι παίχτες της Ακαδημίας έμειναν από δυνάμεις και ο Φωκικός επικράτησε με 3 – 0.
Βαριά ήττα υπέστη ο Αετός Λιδορικίου στη Δεσφίνα που έχασε από τον τοπικό Ησαΐα με 5 – 0, ενώ στο τοπικό ντέρμπι της Δωρίδας στο γήπεδο Μαλαμάτων ο Δωρικός πέτυχε σπουδαία νίκη με 4 – 0 επί της Τολοφώνα Ερατεινής.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα,
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ακαδημία Άμφισσας – Φωκικός Άμφισσας 0 – 3
Δωρικός Μαλαμάτων – Τολοφώνα Ερατεινής 4 – 0
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αμφισσαϊκός – Απόλλων Ευπαλίου 0 – 2
Ησαΐας Δεσφίνας – Αετός Λιδωρικίου 5 – 0
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ακαδημία Ιτέας – Απόλλων Δελφών 4 – 0
Ένωση Γλυφάδας – Διαγόρας Πολυδρόσου αναβλήθηκε
Ο Απόλλωνας Ευπαλίου όπως παρατάχθηκε στο Χρισσό στον αγώνα με τον Αμφισσαϊκό