Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Προσκυνηματική τετραήμερη εκδρομή στην κεντρική Βυζαντινή Βουλγαρία

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 11 λεπτά

Από τις Μονές Τρικόρφου και τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη

Τετραήμερη Προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Βυζαντινή Βουλγαρία στις 18 – 21 Απριλίου μαζί με τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

Οι περιηγήσεις και ξεναγήσεις θα γίνουν σε Μπόροβετς – Μονή Ριλας – Σόφια – Φιλιππούπολη – Μονή Μπάτσκοβο –Σαντάνσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ενδιαφέρουσας θρησκευτικής εκδρομής :

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχωρούμε από την Βάση μας στις 6 το πρωί. Η πρώτη στάση είναι στο Όλυμπους Πλάζα Τανάγρας, η δεύτερη για τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες λίγο πριν από την Στυλίδα και η τρίτη για το μεσημεριανό φαγητό, (ή πρόχειρο κολατσιό) στο Όλυμπους Πλάζα στον Κορινό. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο είμαστε στον Προμαχώνα, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειάζεστε, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατήριων και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο θα είμαστε στο Μπόροβετς στο ξενοδοχείο μας ,το οποίο είναι τεσσάρων αστέρων, καινούργιο και πολυτελέστατο. Το Μπόροβετς είναι το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας και είναι εγκατεστημένο στα 1315 μέτρα υψόμετρο. Το ξενοδοχείο μας όπως και όλα τα άλλα γύρω είναι πνιγμένο μέσα στα πανύψηλα έλατα. Θα εκπλαγούμε από την φυσική ομορφιά του τοπίου, και μετά από τρεις νύχτες εκεί θα επιστρέψουμε με νέα πνευμόνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ & ΣΟΦΙΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της Βουλγαρίας, το μοναστήρι της ΡΙΛΛΑΣ. Βρίσκεται στην κορυφή Μαλιόβιτσα σε υψόμετρο 1200 μέτρα και προκαλεί δέος με την αρχιτεκτονική του. Θα περιηγηθούμε στους χώρους του, θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα φύγουμε ανανεωμένοι ψυχικά και πνευματικά. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την πρωτεύουσα Σόφια όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για φαγητό, ψώνια, αλλά και να περιπλανηθούμε στην πόλη μόνοι μας. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. (60 χιλ). Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας αφού πρώτα περάσουμε και δούμε τις πίστες των Σκι. Δείπνο διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛH ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
Σήμερα έχουμε μία πολύ ξεκούραστη και ευχάριστη ημέρα. Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας στις 08:30 διασχίζοντας το ωραιότερο ελατόδασος που έχετε δει ποτέ. Θα περάσουμε έξω από την Φιλιππούπολη και θα κατευθυνθούμε προς τα στενά του Ασένοβγκραντ όπου βρίσκεται ένα ξεχωριστό μοναστήρι η Μονή Μπάτσκοβο με την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας μας. Θα μάθουμε την ιστορία, θα προσκυνήσουμε, μπορούμε επίσης να ψωνίσουμε από τα πολλά μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα και θα κατευθυνθούμε προς την Φιλιππούπολη – πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας – όπου το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής και φυσικά την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και να απολαύσουμε τα προνόμια του ξενοδοχείου. Δείπνο και Διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε στις 07,30 και αποχαιρετούμε αυτό το μοναδικό ελατόδασος, με τα έλατα του που φθάνουν και τα τριάντα μέτρα, κάποια από αυτά να μας κοιτούν στητά και υπερήφανα και κάποια άλλα να υποκλίνονται σα να μας αποχαιρετούν και να μας ευχαριστούν για την επίσκεψη που τους κάναμε. Περνώντας από το Σαντάνσκι την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε. Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος 1ώρα και 30 λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα. Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα έξω από την Λάρισα και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.
 
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 148 €
Διαφορά μονόκλινου 60 €
 
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ :
  • Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή Λεωφορεία μας.
  • 3 Διανυκτερεύσεις σε καινούργιο ξενοδοχείο 4* Αστέρων Πολυτελείας.
  • 3 Πρωινά και 3 Δείπνα σε Πλούσιους μπουφέδες
  • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Για να ταξιδέψουμε χρειαζόμαστε ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο
 
 ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ       
 KALIDONI TRAVEL 210 4130007 210 4614844

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -