Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Ποικιλία… ασθενειών στα ελαιόδεντρα !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Tην τελευταία πενταετία παρατηρείται μεγάλη ποικιλία όσον αφορά την συμπτωματολογία των ασθενών ελαιοδένδρων, τόσο στο ελαιώνα της Άμφισσας, όσο και στην παραλιακή ζώνη.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Βαγγέλης Κατσαγούνος η Υπηρεσία παρακολουθεί το θέμα με ελέγχους, αυτοψίες και λήψη δειγμάτων προς εργαστηριακή εξέταση. 

Ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης,  ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παθογόνα τα οποία έχουν εντοπισθεί και οι ζημιές που προκαλούνται είναι αντιμετωπίσιμες με σωστές καλλιεργητικές φροντίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις με επεμβάσεις με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους Γεωπόνους και στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες.   

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -