- Διαφήμιση -
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Στην φυλακή θα παραμείνουν ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και πέντε συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.
Αναλυτικά, οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 17 κατηγορούμενους στη δίκη Τζοχατζόπουλου
Ακης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών (Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας)
Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών (με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη)
Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης – Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς – Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης – Κάθειρξη 10 ετών
Παναγιώτης Σταμάτης – Κάθειρξη έξι ετών
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη έξι ετών
Φώτης Αρβανίτης – Κάθειρξη έξι ετών
Νίκος Καρατζάς – Κάθειρξη έξι ετών.
Αναστολή δόθηκε στον μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενο εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα.
Για όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες που ήταν ήδη προσωρινά ελεύθεροι το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Σε όλους τους καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων καταδικασθέντων τα οποία είχαν ήδη κατασχεθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου.Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ότι αφορά τον πρώην υπουργό, ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Το δικαστήριο επίσης όρισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης προς το δημόσιο που καθορίστηκε στα εξής ποσά:
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει 1 εκατ. ευρώ , ο Γ. Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 έκαστος πλην των Π. Σταμάτη , Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά που το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν ορίζεται στα 50.000 ευρώ.
Με την λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος είπε στους καταδικασθέντες: «Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση.
Νωρίτερα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέσπασε για την απόφαση να μην δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην έκτιση ποινής για την σύζυγο και την κόρη του:
«Δίνετε αναστολή σε όλους και καλά κάνατε. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν δώσατε στη γυναίκα μου και την κόρη μου. Γιατί; Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος; Αυτός είναι ο λόγος; Προχωρήσατε σε μια απόφαση για δήθεν δωροδοκία με βάση ένα ψευδέστατο κείμενο που δεν ξέρω ποιος σας το έδωσε. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες της συζύγου και της κόρης μου. Πιστεύω ότι έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας. Ζητώ να δώσετε αναστολή στη σύζυγο και στην κόρη μου. Υποβάλλω επίσημο αίτημα και περιμένω την αιτιολογημένη απόφαση σας».
- Διαφήμιση -