Στο κυνήγι των … ακινήτων που μπορεί να αξιοποιήσουν οι Δήμοι για τις διάφορες ανάγκες και χρήσεις βρισκόμαστε σε όλη τη χώρα.
Η κεντρική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή , λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης , σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (Εφορίες, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία, Αστυνομικά Τμήματα κλπ), να στεγαστούν δωρεάν σε κτίρια του κάθε Δήμου, διαφορετικά θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν με άλλες παραπλήσιες.
Για πολλές υπηρεσίες μάλιστα , έστω και αν βρεθεί δωρεάν στέγη, η συγχώνευση θα προχωρήσει , για μείωση των λειτουργικών εξόδων, όπως έγινε με την Εφορία Λιδωρικίου που συγχωνεύτηκε με αυτήν της Άμφισσας.
Ο Δήμος Δωρίδας έχει διαβεβαιώσει την κεντρική κυβέρνηση, ότι οι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή του μπορούν να στεγασθούν σε δικά του δημοτικά κτίρια, που ήδη κατέχει και άλλα που έχει κινήσει διαδικασίες για να αποκτήσει.
Ειδικότερα στην περιοχή του Ευπαλίου τα κτίρια που προχωρά ο Δήμος στην απόκτησή τους είναι
– Τα γραφεία και τις αποθήκες της Ένωσης Συνεταιρισμών Δωρίδος , που είναι υποθηκευμένα έναντι οφειλών
– Το κτίριο – αποθήκη του Συνεταιρισμού Ευπαλίου, που φαίνεται ότι θα εξευρεθεί σύντομα η λύση για να αποκτηθεί, να επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί
– Το κτίριο του ΟΤΕ που είναι κλειστό εδώ και χρόνια και πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με τον Οργανισμό για να διαπιστωθεί η δυνατότητα απόκτησής του.
Επίσης στο Δήμο ανήκει και το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Γρηγορίτικων Ευπαλίου που παραμένει εδώ και χρόνια κλειστό.