Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Τα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ
Με το μνημόνιο βγήκαν … στο κλαρί και οι παπάδες ! Ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο γνωστός παπαροκάς, έβγαλε φιρμάνι , να χτυπήσουν οι καμπάνες στις εκκλησιές , την ημέρα που θα ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος στη Βουλή. Ο ίδιος μάλιστα όλη την ημέρα θα χτυπούσε συνεχώς τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες στο μοναστήρι του. Ποιός να το πίστευε , όπως έλεγε και κάποιος πατριώτης , ότι θαρχόταν η στιγμή , κουμουνιστές και παπάδες να διαδηλώνουν μαζί ! Βλέπετε η σκληρή λιτότητα επηρέασε και τα παγκάρια. Όπως έλεγε σε ομήγυρη, παπάς της Δωρίδας , οι εισπράξεις έπεσαν 70% ! Παλιότερα όταν ανοίγαμε το παγκάρι , έλεγε με παράπονο, βρίσκαμε και μερικά χαρτονομίσματα . Τώρα τα περισσότερα κέρματα είναι τα χάλκινα δίλεπτα και πεντάλεπτα . Εδώ είναι που λένε , ο Θεός να βάλει το χέρι του.

ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Μπορεί η πρωτοβάθμια επιτροπή εκπαίδευσης Φωκίδας να εισηγείται την συγχώνευση σχολείων , αλλά οι δημοτικοί άρχοντες διαφωνούν . Έτσι σε εισήγηση του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιλίκης εισηγήθηκε και έγινε ομόφωνα αποδεκτό να μη συγχωνευτεί το Νηπιαγωγείο Καστρακίου με του Ευπαλίου , ούτε το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό της Αμυγδαλιάς με του Λιδωρικίου . Αντίθετα μάλιστα , πρότεινε κι έγινε αποδεκτό το 2θέσιο Δημοτικό της Γλυφάδας να αναβαθμιστεί σε 3θέσιο. Κι όλα αυτά βέβαια , με νούμερα και στοιχεία , σύμφωνα με όσα ορίζει ο σχετικός νόμος.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Να μη καταργηθεί το ΙΚΑ Ναυπάκτου , αποφάσισε να ζητήσει από την Κυβέρνηση το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας , ύστερα από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καραχάλιου. Το ΙΚΑ Ναυπάκτου εξυπηρετεί και όλο σχεδόν το Δήμο Δωρίδας και θα ήταν τεράστια ταλαιπωρία για τους Δωριείς, αν αυτό μεταφερθεί στο Μεσολόγγι , όπως σχεδιάζεται. Στην απόφαση μάλιστα του συμβουλίου τονίζεται πώς αν οι λόγοι απομάκρυνσης των γραφείων του ΙΚΑ είναι οικονομικοί λόγω ενοικίων , να παραχωρήσει ο Δήμος Δωρίδας ακίνητο για να στεγαστούν δωρεάν.

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Τελικά με χαρτί της αστυνομίας προς το Δήμο την Περιφέρεια και τον Εισαγγελέα, ο δρόμος από Μοναστηράκι προς Παραθάλασσο έκλεισε , στο σημείο που είχαμε κατολισθήσεις και είχε γίνει επικίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών. Χρήματα για να ξεκινήσει άμεσα το υπέργειο τούνελ , όπως έχει αποφασιστεί , δεν υπάρχουν σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αφού απαιτούνται κάπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τώρα Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης ψάχνουν να βρουν λύση γιατί έρχεται και καλοκαίρι. Κλειστός όμως είναι και ο δρόμος μετά την μεγάλη παραλία της Σεργούλας προς Γλυφάδα , μετά την τελευταία κακοκαιρία , τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις . Εδώ όμως τα πράγματα φαίνονται πιο εύκολα και σύντομα θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία όπως λένε από τον Δήμο.

ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
Η πορεία έδειξε ότι πολλά προβλήματα της περιοχής δεν αφορούν μόνο ένα Δήμο αλλά και τους όμορους , όπως για παράδειγμα είναι τα σκουπίδια , οι συγκοινωνίες ,αναπτυξιακά κ.ά. Έτσι ο Δήμος Δωρίδος μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ζητήσει από τους Δήμους Ναυπακτίας και Δελφών , να συνεδριάζουν από κοινού τα συμβούλιά τους κατά διαστήματα, ώστε να προωθούν λύσεις συντονισμένα, σε τέτοιου είδους θέματα και προβλήματα.

ΤΙ ΔΩΡΙΔΑ , ΤΙ ΙΝΔΙΑ !
Μάχες δίνει καθημερινά ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κοκμοτός να βάλει κάποια τάξη με τα αδέσποτα μοσχάρια που αλωνίζουν σε δρόμους και πλατείες της Δωρίδας, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή των πολιτών. Ρίχνουν πρόστιμα, σβήνουν πρόστιμα, φτιάχνουν επιτροπές, κάποιοι τις υπονομεύουν , τις ξαναφτιάχνουν, καλούν τους ¨μοσχαράδες¨ για συστάσεις, αλλά τα μοσχάρια ή μάλλον τ΄ αφεντικά τους μυαλό δεν βάζουν ! Το τι έγινε στο τελευταίο συμβούλιο για να αποφύγει ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης να μπει σε αρμόδια επιτροπή δεν λέγεται ( τι κάνει τ΄άτιμο το πολιτικό κόστος !). Αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε ρε παιδιά για να αντιμετωπίσετε το θέμα , βαφτίστε …¨άγια τα μοσχάρια¨ κι αφήστε τα να κυκλοφορούν ελεύθερα όπως στην Ινδία. Που ξέρετε μπορεί να γίνει και ατραξιόν να μαζεύονται και τουρίστες !!

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -