Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Τα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

• ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ ΙΔΡΥΟΥΝ ΤΗΝ …ΠΟΡΣΕ !
Μια ομάδα πρωτοβουλίας, όπως αυτοαποκαλείται, προχωρά στην ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρουμελιώτικων Σωματείων Ελλάδος (ΠΟΡΣΕ).

Για το σκοπό αυτό καλούν τα Ρουμελιώτικα Σωματεία σε ιδρυτικό Συνέδριο στις 6 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα.

Δεν ξέρω αλλά έχουν γίνει πολλοί φαίνεται οι συνταξιούχοι αστυνομικοί, στρατιωτικοί , δικαστικοί και …λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και ψάχνουν για καρέκλες να περνούν την ώρα τους !

Τι να κάνει ένα ακόμα τέτοιο σωματείο , έστω κι αν είναι… ΠΟΡΣΕ, αφού όλα τα εθνικοτοπικά δευτεροβάθμια σωματεία υπολειτουργούν. Γιατί , άλλα τα ενδιαφέροντα ενός Συλλόγου από τα Άγραφα κι άλλα ενός Συλλόγου από το Δίστομο. Άλλα τα ενδιαφέροντα ενός Συλλόγου από το Ξηρόμερο κι άλλα ενός από την Αταλάντη. Μια ματιά γύρω μας συμπατριώτες δεν βλάπτει .

Τα Σωματεία, η ζωή έδειξε, ότι πρέπει να έχουν συνεκτικό ιστό, τοπικό , κοινωνικό , ιστορικό , λαογραφικό κλπ, για να είναι ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας. Διαφορετικά καταντούν …σφραγίδες για να έχουν μερικοί, κάποιους τίτλους !

• ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ
Αντιγράφουμε σχόλιο από την ημερήσια εφημερίδα ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ …¨Δεν δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για να διεκδικήσει ξανά την έδρα η νύν βουλευτής κα Παπαθανάση. Σύμφωνα με το στενό της περιβάλλον δείχνει σημάδια κόπωσης, ενώ τελευταία βολιδοσκοπεί το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει. Για κάποιους συντρόφους της πάντως, το σενάριο αυτό δεν πρέπει να περνά από το μυαλό της, αφού πιστεύουν ότι έχει ηθική υποχρέωση να είναι υποψήφια, ακόμη και αν χάσει. Για να λέμε πάντως και την αλήθεια, μετά από τέτοια εμπειρία, κανένας στη θέση της δεν ήθελε να κατέβει και κάτω από τέτοιες συνθήκες και για το κόμμα της και για τον τόπο¨.

• ΟΙ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΡΙΜΠΕΡΗ
Όχι μόνο δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο γνωστός δικηγόρος Αλέκος Στρίμπερης αλλά και κάποιους υψηλά ιστάμενους από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που πήγαν να τον βολιδοσκοπήσουν , τους κερνά καφέ και τους ξαποστέλνει …στην ευχή της Παναγίας ! Το τι σέρνει για την όλη κατάντια τόσο της χώρας όσο και της Φωκίδας δεν περιγράφεται. Ούτε βέβαια και με την Νέα Δημοκρατία κάνει καμία κουβέντα , όπως γράφτηκε, λόγω της προσωπικής σχέσης που έχει με τον Αντώνη Σαμαρά. Άλλο η φιλία άλλο οι εκλογές λέει ο Αλέκος που έχει φορτωθεί τελευταία μεγαλύτερα βάσανα , ως νομικός Σύμβουλος του Εφοπλιστικού Ομίλου Ρέστη.

• ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ¨ΑΚΕΣΩ¨
Το Δίκτυο “Ακεσώ” είναι μια υπηρεσία τηλεφωνικής υποδοχής, καταγραφής, παραπομπής και παρακολούθησης ψυχοκοινωνικών και προνοιακών αιτημάτων του πληθυσμού του νομού Φωκίδας.

Στόχο έχει την διαχείριση και διοχέτευση των αιτημάτων στους κατάλληλους φορείς. Τα αιτήματα φτάνουν στο Δίκτυο “Ακεσώ” άμεσα από τους πολίτες που καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 22650 23222 και έμμεσα από τους συνεργαζόμενους φορείς. Βασικός σκοπός του είναι να διευκολύνει τις διαδικασίες για τον πολίτη πληροφορώντας, υποστηρίζοντας και παραπέμποντας.

Μακροπρόθεσμα ευελπιστεί να εμπνεύσει στον πληθυσμό του νομού Φωκίδας το αίσθημα ότι διαθέτει τις δικές του υπηρεσίες περίθαλψης στις οποίες έχει την άνεση να απευθύνεται άμεσα E-mail. diktyo.akeso@gmail.com ( Εθνικής Αντιστάσεως 13 – Άμφισσα )

Το δίκτυο “Ακεσώ” έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης “Έτσι είμαι – Ανατρέποντας τις προκαταλήψεις” ειδική προβολή την Πέµπτη 6 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ∆ήµου ∆ωρίδας, στο Λιδωρίκι.

• ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΙΕΚ
Ένα βήμα θέλει ακόμα ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Δημόσιο ΙΕΚ στο Καστράκι Ευπαλίου.

Έχουν γραφεί καμιά 25αριά σπουδαστές βέβαια, αλλά κάπου οι μισοί έχουν καταβάλλει την προκαταβολή . Αν μέσα στη βδομάδα βρεθούν ένας – δύο ακόμα να πληρώσουν τότε το τμήμα θα λειτουργήσει και θα είναι μεγάλη επιτυχία για την περιοχή.

• ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΛΙΔΩΡΙΚΟΥ-ΕΥΠΑΛΙΟΥ
Το είχε προαναγγείλει η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή …ασθμαίνουσα το ανακοίνωσε και η βουλευτής για να πάρει τα …συχαρίκια από το λαό της Φωκίδας . Η είδηση λέει ότι «Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση η απόφαση η οποία αφορά την έγκριση διάθεσης πίστωσης 200.000 € για την εκτέλεση του έργου: ¨Αποκατάσταση βλάβης στην Εθνική Οδό Άμφισσα – Λιδωρίκι – Ναύπακτος ¨.

Η διάθεση των πόρων θα γίνει από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Η προκήρυξη και επίβλεψη του έργου θα γίνουν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Βέβαια τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν για να βελτιώσουν ούτε το 20% από τις βλάβες συνολικά της οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου – Ευπαλίου, αλλά όπως λέει κι η παροιμία …μάζευε κι ας είναι και ρόγες !

• ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΟΡΝΟΥ
Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, και Πέμπτη όλο το δίμηνο Οκτωβρίου –Νοεμβρίου 2011 και από ώρα 15.30 έως 19.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Ευπαλίου, θα γίνονται οι αιτήσεις για την αποζημίωση της ηρτημένης εσοδείας έτους 2011, στα πλαίσια του Αναδασμού Πεδιάδας Μόρνου, για όσους παραγωγούς δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν μόνοι τους το ανάλογο έντυπο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο οι παραγωγοί να έχουν μαζί τους το δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας, ένα έγγραφο στο οποίο να φαίνεται ο Α.Φ.Μ τους και τα φωτοαντίγραφα των αιτήσεων που τους δόθηκαν από το Κ.Ε.Π κατά την υποβολή των αιτήσεων του προηγούμενου έτους.

• ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ
Μέχρι 17 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν στα κατά τόπους καταστήματα του ΕΛΓΑ τη δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής για το 2011 όσοι παραγωγοί για διάφορους λόγους δεν την κατέθεσαν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν είναι:

1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής), όπου θα αναγράφονται:
α) τα στοιχεία του αγροτεμαχίου (τοποθεσία, είδος καλλιέργειας και έκταση)
β) τα στοιχεία του κατόχου του αγροτεμαχίου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου).
2. Αντίγραφο του χαρτογραφικού υπόβαθρου του αγροτεμαχίου, όπου θα αναγράφεται ο 13ψήφιος κωδικός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, για τις Δηλώσεις αυτές ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα στις μέχρι σήμερα αποφάσεις, δηλαδή ποσοστιαία προσαύξηση ή απομείωση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς μέχρι 20%, καθώς και η δυνατότητα διακανονισμού αποπληρωμής της ασφαλιστικής εισφοράς, που προκύπτει από την υποβολή των παραπάνω καλλιεργειών, σε δόσεις (έως 2 δόσεις, Οκτώβριος – Νοέμβριος 2011).

Η προβλεπόμενη από τη Δήλωση Καλλιέργειας εισφορά θα καταβάλλεται μετρητοίς, στο λογαριασμό ΜΠ 620 του ΕΛ.Γ.Α. στην ΑΤΕ, μέχρι 17 Οκτωβρίου 2011 (εφάπαξ ή Α΄ δόση).

Επισημαίνουμε ότι με τον παραπάνω τρόπο μπορούν οι παραγωγοί να δηλώσουν υφιστάμενες καλλιέργειες ή καλλιέργειες που ήδη έχουν συγκομισθεί και όχι επίσπορες καλλιέργειες για τις οποίες ισχύουν όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 309891 (ΦΕΚ 1966 Β΄/21-12-2010) .

• ΨΗΦΟ ΚΑΜΙΝΗ ΣΕ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ !
Επιτυχημένη θεωρείται η πρώτη παρουσία του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Δεν είναι και λίγο να κατεβαίνεις για πρώτη φορά , εκπροσωπώντας μάλιστα ένα μικρό Δήμο, όταν άλλοι έχουν στη πλάτη τους δύο και τρείς τετραετίες και Δήμους πολύ πιο μεγάλους, και να αγγίζεις την επιτυχία παίρνοντας σειρά επιλαχόντος. Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι 55 που τον ψήφισαν αλλά ο Δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης μπορεί να είναι ένας απ΄ αυτούς . Στο φουαγιέ του ξενοδοχείου που έγιναν οι εκλογές συναντήθηκαν Καμίνης – Καπεντζώνης με τον τελευταίο να του λέει ότι εκπροσωπεί την περιοχή που στέλνει νερό και πίνουν οι Αθηναίοι, γι αυτό και δικαιούται την ψήφο του . Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαμογέλασε, τούσφιξε το χέρι απαντώντας του …¨και βέβαια το δικαιούσαι από μας τους Αθηναίους¨.

• ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε ο Αθλητικός Σύλλογος Τολοφώνας – Ερατεινής που συγκροτήθ ηκε σε σώμα ως εξής :
Πρόεδρος :  Παναγιώτης Πήττας
Γενικός Γραμματέας :   Θόδωρος Κατσούλης
Αντιπρόεδρος :   Κωνσταντίνος Βαλλιάνος
Ταμίας :   Νίκος Χαιδόγιαννος
Έφορος :   Ευθύμιος Κοντονίκος
Γενικός Αρχηγός :   Γιώργος Σταυρόπουλος
Μέλος :   Παναγιώτης Καραστάθης

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -