Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

Τα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

* Δύο ωραίες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Αλποχώρι από τον Σύλλογο του χωριού.

Γιορτή του Μοσχαριού το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι. Είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου , στο Κάστρο της Αρχαίας Καλλίπολης θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με έντεχνη μουσική. Μια βραδιά δίπλα στη λίμνη με τους ήχους των μουσικών.

Είναι ο δεύτερος Σύλλογος που ανακοινώνει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις , μετά την Ερατεινή με την Τράτα της και τη Γιορτή της σαρδέλας.

* Τριζόνια και Αϊ Γιάννης, τα δύο νησάκια του Δήμου Δωρίδας , μπήκαν σε ειδικό καθεστώς προστασίας του περιβάλλοντος τους, μαζί με άλλα 58 σε όλη χώρα. Απαγορεύεται η δόμηση στη περιοχή τους που δεν σχετίζεται με την προστασία τους, η διάνοιξη δρόμων, η επέκταση καλλιεργειών, οι επιχωματώσεις, οι αποξηράνσεις, η απόρριψη αποβλήτων και άλλα πολλά. Όλα προβλέπονται σε νομοθέτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Να προσέξουμε λίγο όμως παιδιά , γιατί η ¨μαρίνα¨των Τριζονίων είναι μεγάλο κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και δεν πρέπει να καεί μαζί με … τα ξερά !

* Αντιγράφω σχόλιο της ημερήσιας εφημερίδας ¨Η ΩΡΑ της Φωκίδας¨ … «Μου το διηγήθηκε το μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος στο Δήμο Δωρίδας, Φώντας Χασούρας και ομολογώ ότι το βρήκα καταπληκτικό !!!

Πριν από μερικές ημέρες η αρχηγός του κόμματος που ανήκει , Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ναύπακτο θέλοντας να συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος και τον κόσμο. Μεταξύ αυτών που την υποδέχτηκαν ήταν και ο Κος Χασούρας, η γυναίκα του οποίου, κατά διαβολική σύμπτωση , ονομάζεται Ντόρα Μπακογιάννη(το πατρώνυμο της ) του Κωνσταντίνου.

Όταν λοιπόν συναντήθηκαν οι δύο γυναίκες έγινε το έλα να δεις στην αίθουσα από τα γέλια και τα πειράγματα των δύο γυναικών, αλλά και των υπολοίπων που ¨κολλούσαν¨ στον Φώντα και ¨ έπαιζαν ¨ με τη συνωνυμία.»

* Τα ¨συντροφικά μαχαιρώματα¨ σε ΝΔ αλλά και σε ΠΑΣΟΚ στο Νομό Φωκίδας , τελειωμό δεν έχουν, εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Και ξέρετε ο εμφύλιος είναι ο χειρότερος πόλεμος, ενώ φοβάμαι ότι θα βγουν πολλά …¨απλυτα¨ στη φόρα ! Βέβαια το μεγαλύτερο άγχος το έχει η Βουλευτής του Νομού, γιατί όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας …όποιος έχει χάνει ! Γι αυτό και ¨επαγγελματοποίησε¨ τον βομβαρδισμό ενημερωτικών ανακοινώσεων, για τις ενέργειές της και τις παρεμβάσεις της, για το καλό και την ανάπτυξη της Φωκίδας.

* Κι η διαμάχη αυτή…¨ κόλλησε ¨ και τους δημοτικούς παράγοντες στη Δωρίδα , φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που είχε ξεσπάσει όμως δειλά-δειλά αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές. Τον Τάσο Παγώνη πυροβολούν οι πιο πολλοί , ενώ αυτός το παίζει ¨σφίγγα¨ όπως ο … Καραμανλής(!) και ασχολείται κυρίως με τους μαθητές του στον Μαραθιά. Θεωρούν ότι για να κερδίσουν τις επόμενες σε τρία χρόνια δημοτικές εκλογές, πρέπει να αλλάξουν αρχηγό , αλλά δεν συμφωνούν, (στις μυστικές συναντήσεις που κάνουν ), ποιος θα είναι αυτός.

* Τελείωσε επιτέλους μετά από 6 μήνες (!) και η αναμόρφωση της κεντρικής Πλατείας Ευπαλίου. Είναι μια επιτυχία του Δημάρχου Καπεντζώνη, που πήρε μια καυτή …πατάτα από τους προηγούμενους, αλλά τελικά κατάφερε να μη τον κάψει. Μαθαίνω ακόμα ότι έχει δρομολογήσει άλλη μια λύση σε χρονίζων πρόβλημα που σχετίζεται με τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Όταν το επιβεβαιώσω θα σας το ανακοινώσω.

* Στο μεταξύ , ιδρώνει και ξεϊδρώνει η δημοτική αρχή Δωρίδας να βρει λύση με την έλλειψη προσωπικού. Προκήρυξε 4 θέσεις για διμηνίτες αλλά μ΄ αυτούς τι να πρωτοκάνει. Και να σκεφθεί κανείς ότι σε λίγους μήνες τελειώνει η θητεία και αρκετών ακόμα συμβασιούχων, ενώ σε λίγο τα ΚΕΠ Λιδορικίου, Ευπαλίου και Ερατεινής, πρέπει να κάνουν και αρκετή δουλειά των Εφοριών, που φεύγουν από Λιδωρίκι και Ναύπακτο.

* Ευχαριστούμε όλους όσους αναμεταδίδουν ( και είναι πάρα πολλοί) ειδήσεις του DORIDA NEWS , γιατί κρίνουν ότι είναι ενδιαφέρουσες. Θερμή παράκληση όμως, για άλλη μία φορά. Να γράφουν το όνομα του συντάκτη και ότι προέρχονται από το DORIDA NEWS.

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -