ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά
Ήδη αρκετοί έχουν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες, ενώ οι περισσότεροι ακολουθούν.
Για όσους Συλλόγους έχουν αποφασισθεί και ανακοινωθεί οι ημερομηνίες και ο τόπος κοπής της πίτας και έχουμε τα στοιχεία τους, τους καταγράφουμε ώστε όλοι οι πολίτες της Δωρίδας να γνωρίσουν που και πότε θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του ο καθένας.
Ήδη αρκετοί Σύλλογοι έκοψαν από την αρχή του χρόνου την πίτα τους μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με ωραίες εκδηλώσεις, όπως του Λιδωρικίου , Κονιάκου, Αμυγδαλιάς, Τειχίου, Συκιάς, Ποτιδάνειας.
Όσοι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει παρόμοια εκδήλωση, μπορούν να στείλουν τα σχετικά στοιχεία με e-mail στη διεύθυνση perilouko@yahoo.gr , για να ανακοινωθούν μέσω του DORIDA NEWS.
Κάθε ανακοίνωση Συλλόγου θα φιλοξενείται στη στήλη αυτή, που θα ανανεώνεται καθημερινά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκέπτονται για να ενημερώνονται.
* Ο ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΡΙΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Δωριέων Πάτρας θα γίνει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο ΚΟΡΑΛΛΙ στη Πάτρα και ώρα 21:30 . Για προσκλήσεις όποιος ενδιαφέρεται , επικοινωνεί με την Πρόεδρο Διονυσία Πανουργιά στο τηλ. 6945417041.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΙΑΤΣΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Ο πολιτιστικός σύλλογος Κριατσιωτών Δωρίδος «Η Επιστροφή» θα κόψει την πίτα του στις 20 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στο αναψυκτήριο του Δήμου Βύρωνα ΑΣΤΡΑ, δίπλα στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του να παρευρεθούν και να γιορτάσουν μαζί.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Ο Σύλλογος Τειχιωτών Δωρίδας θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεστίασή του το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου , από 9 μ.μ. στο κέντρο ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ , Γούναρη 42 στο Άνω Ελληνικό.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΡΙΑΝΙΤΩΝ ΔΩΡΙΔΟΣ
Ο Σύλλογος Ζωριανιτών Δωρίδος ¨ο Άγιος Νικόλαος¨ θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωϊ, στα γραφεία του Συλλόγου Σωκράτους 79-81 , 4ος οροφος, στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει Τακτική Γενική Συνέλευση όλων των μελών.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΟΡΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΟΣ
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 13.00 το μεσημέρι , ο Σύλλογος Αβοριωτών Δωρίδος, θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεστίασή των μελών και φίλων του, στο κοσμικό κέντρο ¨ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ¨ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 318 και Αγίου Βασιλείου (τηλ.210-9767670), στον ΄Αγιο Δημήτριο. Τηλέφωνο επικοινωνίας Μπάμπης Καλλιαντέρης 6979975743.
* Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ
Πιστοί στην παράδοση να κόβουμε την πίτα του Συλλόγου μας ανήμερα του Αγίου Ευθυμίου ,πολιούχου της Ελαίας μαζευτήκαμε χωριανοί και φίλοι μετά την Θεία Λειτουργία στην αίθουσα του Σκρέκα.
Παρόντες ήταν ο νέος δήμαρχος Δωρίδος Κος Γεώργιος Καπεντζώνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κος Πάνος Ζέτος, ο δημοτικός σύμβουλος Κος Δημήτρης Καραχάλιος ο πρόεδρος Τροιζονίων Κος Δημήτρης Μπότης , από τον Σύλλογο Γλύφας Κος Μασαούτης Νίκος, ο πρώην αντιδήμαρχος Καπεντζώνης Ηλίας και φυσικά ο νέος πρόεδρος του χωριού μας Πέτρος Πατρινός καθώς και πολλοί χωριανοί πού ήρθαν στο χωριό από τον τόπο διαμονής τους ειδικά για την γιορτή του Αγίου Ευθυμίου.
Το φλουρί της πίτας ήταν μια φοντανιέρα Villeroy & Boch που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε ο μικρός Δημήτρης Γκαμέρας.Εύχομαι στον μικρό Δημήτρη να είναι πάντα τυχερός και καλότυχος.
Για τους παρευρισκόμενους μαζί με κάθε κομμάτι βασιλόπιτα ο Σύλλογος προσέφερε και ένα μπρελόκ που είχε επάνω ένα κλαδί ελιάς.
Τα υλικά των μπρελόκ αγοράστηκαν από τον Σύλλογο και φτιάχτηκαν από την Μαρία Φραντζεσκάκη συζ. Ιωάννη Κολλητήρη και την ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά !!!!!!!!!!
Γεώργιος Κούτρας Πρόεδρος Συλλόγου Ελαίας
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ¨Ο ΦΥΣΚΟΣ¨
Θα κόψει την πίτα της την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στην οδό Μέλητος 3 στο Βύρωνα.Επίσης όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος της Κίνησης Κα Ευθυμία Παναγιωτοπούλου (υποψήφια Διδάκτορας Λαογραφίας-Ανθρωπολογίας του Χορού) όποιος και όποια ενδιαφέρεται μπορεί να πηγαίνει για δωρεάν μαθήματα ελληνικού χορού στην ίδια διεύθυνση κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί.
* ΑΛΛΑΞΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΔΑΦΝΑΙΩΝ
Την ίδια ημέρα και ώρα( Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί) θα κοπεί η πίτα της Ενωσης Δαφναίων Δωρίδας , αλλά σε άλλο ξενοδοχείο, λόγω ανακαίνισης του προηγούμενου που είχε ορισθεί.Ετσι η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο IMPERIAL(ΙΜΠΕΡΙΑΛ) στην αίθουσα Μαϊάμι, που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2-6 και Κολωνού στη Πλατεία Καραϊσκάκη .
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΡΙΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Θα κόψει την πίτα του και ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Αγίου Ανδρέου στο λιμάνι της Πάτρας . Τηλέφωνο ενημέρωσης Γιώργος Τσίρης 6972806175.
* ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Θα κόψει την πίτα της και ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει και αρχαιρεσίες για νέα Διοίκηση, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 18.00 , στη Λέσχη Αξιωματικών , Ηρώων Πολυτεχνείου και Τερψιθέας 2 στη Πάτρα.Τηλέφωνο επικοινωνίας Ανδρέας Δημόπουλος 6947846844.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ ¨Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ¨
Θα κόψει την πίτα του, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και την ετήσια συνεστίαση, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου , 13.00 το μεσημέρι, στην ταβέρνα ¨Το Κουτούκι της Φωτεινής¨, Χαριλάου Τρικούπη 23 και Μαυρομιχάλη , Άνω Καλαμάκι. Τηλέφωνο επικοινωνίας Θάλεια Κολλίντζα 210-9969557 και 6932598553
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΤΙΝΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
Θα πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευση κόβοντας και την πίτα του, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 09.30 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου, Αλκέτου 56 Βύρωνας . Τηλέφωνο 210-7655568. Θα γίνουν και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου. Ακόμα θα γίνει ο Οικονομικός Απολογισμός του 2010 και θα συζητηθεί η τροποποίηση του καταστατικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας Θανάσης Καραγεωργόπουλος 210.3302611 .
* ΕΝΩΣΗ ΕΥΠΑΛΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα της την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο KING GEORGE PALACE στη Πλατεία Συντάγματος Αθηνών. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν με τιμητικές πλακέτες οι διατελέσαντες Πρόεδροι της ΄Ενωσης. Τηλέφωνα επικοινωνίας Περικλής Λουκόπουλος 6972318317, Έφη Μίχου 6942962261,Γιάννης Πριόβολος 6973047207, Γιώργος Ανδρεόπουλος 6936872312, Ανδρέας Παπαδάκης 6944287054, Χαράλαμπος Αλεξανδρής 6944615958 και Κώστας Ζέρβας 6977418713.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην ταβέρνα ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΚΟΣ, Σοφ. Βενιζέλου 145, Ηλιούπολη , έναντι εκκλησίας Αγίας Μαύρας.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 30 Ιανουαρίου , στις 5.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο PRESIDENT, Κηφισίας 43 Αμπελόκηποι.Τηλέφωνα επικοινωνίας Φώτης Βρέττας 6977253303 και Νάνσυ Μπουλουγούρη 6976797060.
* ΕΝΩΣΗ ΔΑΦΝΑΙΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα πραγματοποιήσει ετήσια Γενική Συνέλευση , αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. και κοπή πίτας την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί στο ξενοδοχείο ACROPOL CLASSICAL, Πειραιώς 1 , Πλατεία Ομονοίας. Τηλέφωνα επικοινωνίας Γιώργος Ασφής 6972828934, Ασημάκης Αλαφογιάννης 6945613841, Μάγδα Κοντογιάννη 6932094231, Αννα Αγγελή 6977340435.
* ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
Θα κόψει την πίτα της την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στα γραφεία της, Ιέρωνος στο Παγκράτι.
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΣΑΤΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί στο ρεστοράν ¨ΜΥΘΟΣ¨ , Ροδόπης 4 στη Γλυφάδα , δίπλα στο γκολφ. Θ΄ακολουθήσει γεύμα και γλέντι.Τηλέφωνο επικοινωνίας Χαράλαμπος Αλεξανδρής 6944615958.