Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ , ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ !

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Του Παύλου Δωριάδη

Μέγα θέμα έχει προκύψει με τα σφαγεία Λιδωρικίου λίγες ημέρες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές .

Είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που άρχισε να απασχολεί τη Δωρίδα εδώ και 8 χρόνια .

-- Διαφήμιση --

Για την υλοποίησή του χρειάστηκε να δανειστεί ο λαός της Δωρίδας με ένα σημαντικό ποσόν πάνω από 1.200.000 ΕΥΡΩ.

Ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Σφαγείων Λιδωρικίου , που συστήθηκε με την συμμετοχή των 4 Δήμων Λιδωρικίου, Τολοφώνας , Βαρδουσίων και Καλλιέων , με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Λιδωρικίου κ. Γ. Κουλούλα .

Δυστυχώς τώρα που φτάσαμε στο τέλος δεν υπήρξαν – ουσιαστικές και όχι τυπικές – διάφανες διαδικασίες προκήρυξης ενοικίασής τους από ιδιώτη για την λειτουργία τους .

Η αποκάλυψη έγινε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τολοφώνας όπου ο Δήμαρχος δεν είχε τις πειστικές απαντήσεις για την διαδικασία προκήρυξης , στα εύλογα ερωτήματα που του έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι , συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης .

Μπροστά στην έκταση που πήρε το θέμα με τη δημοσιοποίηση του, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κουλούλας δηλώνοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων .

Δεν είπε όμως κουβέντα ο κ. Κουλούλας για την «ταμπακιέρα» ξεχνώντας πως το δόγμα «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» έχει καταδικαστεί και αποδοκιμαστεί από την ελληνική κοινωνία .

Διότι όταν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης ενός έργου διήρκησαν 8 ολόκληρα χρόνια ,σύμφωνα με την παραδοχή του κ. Κουλούλα , δεν είναι ηθικό να τρέχεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να το δώσεις σε ιδιώτη , δεσμεύοντας την επόμενη δημοτική αρχή που θα προκύψει σε λίγες εβδομάδες .Κι αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς δεν θα λειτουργήσουν σύντομα τα σφαγεία , επειδή θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση εβδομάδων , για την εκμίσθωσή τους , όταν περιμέναμε 8 ολόκληρα χρόνια , για να μελετηθούν , υλοποιηθούν και λειτουργήσουν !

Δεν δεσμεύεις τη σημαντική αυτή επιχείρηση για 20 ολόκληρα χρόνια , αλλά για 12 , προβλέποντας την παράταση της μίσθωσης , εφ΄ όσον ο ενοικιαστής τη λειτουργεί σωστά, κάνοντας και τις σχετικές προσθετικές επενδύσεις και μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα .

Την προκήρυξη δημοσιεύεις έγκαιρα χρονικά στον τοπικό τύπο αλλά και τον Αθηναϊκό , γιατί το έργο είναι μεγάλο και ξεφεύγει από την τοπική εμβέλεια .Και μη μας πει ο οποιοσδήποτε ,ότι η προκήρυξη αναρτήθηκε μαζί με δεκάδες άλλες ανακοινώσεις σε πίνακα ανακοινώσεων των εμπλεκομένων 4 Δήμων , για να το μάθουν σοβαροί επιχειρηματίες από όλη τη χώρα !

Δεν αποκρύβεις τους όρους προκήρυξης από τα ενδιαφερόμενα δημοτικά συμβούλια , για να προσθέσουν κι αυτά πιθανές παρατηρήσεις προς το συμφέρων των πολιτών της Δωρίδας και γενικότερα της Φωκίδας , αφού τα σφαγεία αυτά είναι τα μεγαλύτερα του Νομού .

Ήδη το πρώτο καμπανάκι χτύπησε ! Στη προκήρυξη ενοικίασης που είχε ορισθεί για 5 Οκτωβρίου , κάτω από τις συνθήκες που αναφέραμε , δεν παρουσιάστηκε …κανένας ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας !

Γιατί άραγε ; Μήπως δεν το γνώριζαν ; Μήπως ο θόρυβος που έγινε απέτρεψε τους ενδιαφερόμενους για άγνωστους λόγους; Μήπως τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές , περιμένουν να γίνει …απευθείας ανάθεση ; Κι αν γίνει αυτή η ανάθεση θα είναι νόμιμη και ηθική ;

Αμείλικτα ερωτηματικά που θέλουν απαντήσεις .

Επειδή λοιπόν , όλοι ενδιαφερόμαστε να λειτουργήσουν τα σφαγεία γρήγορα , νόμιμα , σωστά και ανταποδοτικά για την οικονομία και την κοινωνία της Δωρίδας , ας αφήσουμε τα μισόλογα ,τις υπεκφυγές και τις πονηριές , περί γνώσης του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και άλλα πομπώδη και βαρύγδουπα , γιατί οι πολίτες που γνωρίζουν και κρίνουν, θέλουν οι εκπρόσωποί του να λειτουργούν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των συμφερόντων τους .

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -