Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ-ΑΝΘΙΜΟΣ-ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΓΩΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πως διαμορφώνονται τα ¨μπλοκ¨ των 3 συνδυασμών στο Δ. Δωρίδας

Του Παύλου Δωριάδη

Μέρα με τη μέρα ανεβαίνει ο ¨πυρετός¨ στα επιτελεία των 3 υποψηφίων για τη διεκδίκηση του Δήμου Δωρίδας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου .

-- Διαφήμιση --

Όλο το βάρος μέχρι τώρα έχει πέσει στη συγκρότηση των συνδυασμών , αφού δεν είναι και εύκολο να βρεθούν κάπου 200 υποψήφιοι για να στελεχώσουν τον κάθε συνδυασμό.

Το μέχρι στιγμής βέβαιο είναι ότι οι σημερινοί Δήμαρχοι Λιδορικίου Γ. Κουλούλας , Βαρδουσίων Β. Νικολέτος και Τολοφώνα Ανδ. Άνθιμος δεν θα είναι υποψήφιοι αλλά δηλώνουν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τάσου Παγώνη .

Την περασμένη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση στο Λιδορίκι μεταξύ επιτελών του Τ. Παγώνη και Γ. Κουλούλα όπου συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα γύρω από τις εκλογές και ο τρόπος στήριξης του συνδυασμού .

Από την πλευρά του Τάσου Παγώνη συμμετείχαν οι επιτελείς του Κώστας Μπαλασκώνης , Χαράλαμπος Κατσαρός και Βαγγέλης Καραϊνδρος ενώ από την πλευρά του Γ. Κουλούλα ήταν εκεί οι δημοτικοί του σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Λιδορικίου , όπου πολλοί προέρχονται πολιτικά και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ .

Εκτιμήθηκε στη σύσκεψη ότι το «βαρύ χαρτί» της παράταξης Παγώνη είναι η εν δυνάμει πλειοψηφία που έχει ο κεντροδεξιός φιλελεύθερος χώρος στους 4 πρώην Δήμους της Δωρίδας . Ένα ατού, που ο Παγώνης με το επιτελείο του θέλει να το εκμεταλλευτεί με μεγιστοποίηση της συσπείρωσης και δραστηριοποίηση όλων των στελεχών .

Στον άλλο ισχυρό πόλο των εκλογών ,την παράταξη του Γ. Καπεντζώνη , ως πλεονέκτημα εμφανίζεται η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του , που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , συσπειρώνει στελέχη και από τον κεντροδεξιό χώρο εκτός του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την αριστερά .

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται με ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος Ευπαλίου Ανδρέας Ευσταθίου να παρουσιάσει τις θέσεις του και την απόφασή του για συνεργασία με τον συνδυασμό Καπεντζώνη .

Να πούμε εδώ ότι ο Ευσταθίου δεν είχε συμμετάσχει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές , ενώ ήταν αντιδήμαρχος Ευπαλίου επί Δημαρχίας Κώστα Τσακούμη , φέρεται δε ως επικεφαλής στο Δ. Δωρίδας του υπό δημιουργία κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη .

Επίσης πολλά εν ενεργεία δημοτικά στελέχη που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο , έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό Καπεντζώνη όπως οι Αθ. Κοκμοτός (Δ. Λιδορικίου) , Γεωρ. Παπαϊωάννου ( Δ. Λιδορικίου ), Παν. Ζέτος (Δ. Τολοφώνα) , Παν. Καραχάλιος ( Δ. Τολοφώνα) κ.ά

Επίσης πρέπει να πούμε εδώ ότι επιβεβαιώνονται παλιότερες πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το DORIDA NEWS ότι τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , με θεσμική θέση , δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Καπεντζώνη σύμφωνα και με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών του .

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε κάποια πληροφορία για την θέση που θα τηρήσει ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Λυμπέρης , που ως γνωστόν είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με την στήριξη και της Ρηγίλλης και άλλων στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους . Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αμέσως μετά το χρίσμα που πήρε ο Παγώνης από την Νέα Δημοκρατία , υπήρξε διαβούλευση Κουλούλα , Λυμπέρη , Κάρμα, Κουτσόπουλου ,Νικολέτου και τριών ακόμα στελεχών να υπάρξει ανεξάρτητος συνδυασμός με επικεφαλή τον Κουλούλα , αλλά τελικά το σχέδιο δεν προχώρησε .

Τέλος ο Χρήστος Τριανταφύλλου κινείται δραστήρια σε όλο το χώρο της Δωρίδας για να συσπειρώσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ , αφού και εδώ υπάρχουν κάποιες φυγόκεντρες δυνάμεις , αλλά έχει με το μέρος του και την αντικυβερνητική αγανάκτηση των πολιτών που θέλουν να την εκφράσουν κόντρα στο «μνημόνιο» και την σκληρή μονόπλευρη οικονομική λιτότητα .

Ένα ντεζαβαντάζ για τον συνδυασμό της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι και το θέμα του αναδασμού στη πεδιάδα του Μόρνου , όπου συσπείρωσε πολύ κόσμο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ευπαλίου , αλλά τώρα φαίνεται να έχει ατονήσει .

- Διαφήμιση -

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -