Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

- Διαφήμιση -

ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

- Διαφήμιση -

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σε νευρική κρίση έχουν περιέλθει τα κομματικά επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων ,ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Φωκίδα , στη προσπάθεια τους να βρουν λύσεις για τους υποψήφιους Δημάρχους στους Δήμους Δελφών και Δωρίδας καθώς και για τους αντιπεριφερειάρχες στη Φωκίδα .

Σίγουρο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί , και τη λύση τα επιτελεία αναζητούν μέσα από τη λογική των «συγκοινωνούντων δοχείων». Προσπαθούν δηλαδή σε όποιον δεν στηρίξουν για Δήμαρχο να τον προωθήσουν για Αντιπεριφερειάρχη ή για περιφερειακό σύμβουλο .

-- Διαφήμιση --

Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λυθεί ακόμα του θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη που παίζει μεταξύ του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά και της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή , χωρίς να αποκλείεται την τελευταία στιγμή και κάποιο άλλο όνομα έκπληξη .
Για Αντιπεριφερειάρχη στη Φωκίδα αίτηση έχουν κάνει , το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νομαρχιακή σύμβουλος Γιώτα Γαζή , ο οικονομολόγος και νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Τσάρας , ο δικηγόρος και πρώην Νομάρχης Αποστόλης Καραχάλιος , ο καθηγητής Γιώργος Παπαλεξίου , ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ,υπάλληλος των ΕΛΤΑ Σάββας Γιαννοσπύρος , ο ελεύθερος επαγγελματίας Κώστας Αυγερινός και ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Λουξεμβούργου με καταγωγή από Κούκουρα Ευπαλίου Απ. Καρβέλης .

Σίγουρα τον πρώτο λόγο σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες έχουν οι Γαζή και ο Τσάρας .

Όμως η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Παπαθανάση έχει ιδιαίτερη προτίμηση και στηρίζει τον Σάββα Γιαννοσπύρο. Στηρίζει επίσης για υποψήφιο Δήμαρχο Δελφών τον νυν Δήμαρχο Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλο, αλλά σε εσωτερικά γκάλοπ που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των κομμάτων φαίνεται ως αδύναμη υποψηφιότητα για να κερδηθεί ο Δήμος με αυτόν επικεφαλής, αφού ο βαθμός συσπείρωσης στους οκτώ Δήμους που δημιουργούν τον Δήμο Δελφών , είναι χαμηλός . Αντίθετα υψηλό βαθμό συσπείρωσης και αποδοχής φαίνεται να έχει ο Καραχάλιος . Στην περίπτωση αυτή, που θα επιλεγεί δηλαδή ο Καραχάλιος για τον Δήμο , τότε ο Ασημακόπουλος θα προτιμηθεί για υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
Σε κάθε περίπτωση , όλα τα σενάρια , θα παίζουν μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου που φαίνεται ότι κεντρικά η Ιπποκράτους θα αποφασίσει .

Είναι επίσης βέβαιο ότι και οι 4 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα θα επιλεγούν από τα παραπάνω ονόματα .

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει για υποψήφιο Περιφερειάρχη τον νυν Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα και έχει δώσει την στήριξή της για τον Δήμο Δελφών στον Νομάρχη Φωκίδας Δημήτρη Φουσέκη .
Για να αμβλύνει δε τις ενδοκομματικές και τοπικές διαφορές, ήθελε να στηρίξει για Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας τον νύν Δήμαρχο Ιτέας Αριστείδη Παπαλάϊο , ο οποίος τους πρόλαβε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Δελφών , διευκρινίζοντας με δηλώσεις του ότι δεν ενδιαφέρεται για υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης .

Η άλλη σοβαρή πρόταση που θα προωθήσει η ΝΔ για Αντιπεριφερειάρχη , αν τελικά δεν πεισθεί ο Παπαλάϊος ,είναι του Κώστα Παπαθανασίου πρώην Διοικητού του ΟΑΕΕ και συνεργάτη του Γιώργου Αλογοσκούφη .
Επίσης ο πολιτευτής Κώστας Κουτσομήχος ,που πιέζεται να κατέβει για υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας , ώστε να συγκεράσει τις συγκρουόμενες ενδοδωρικές διαφορές , έχει διαμηνύσει ότι μόνο για τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρων .
Έτσι οι πιέσεις , οι ιντρικες και οι παρασκηνιακές διεργασίες για τις τελικές αποφάσεις , φαίνεται ότι πάνε σε βάθος χρόνου .

Όμως, σε βάθος χρόνου πάμε και για την τελική απόφαση της ΝΔ για τον υποψήφιο Δήμαρχο στο Δήμο Δωρίδας και όπως επισήμανε ανώτερο κομματικό και αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ , ίσως η λύση να δοθεί και είκοσι μέρες! πριν από τις εκλογές .
Κι αυτό γιατί ούτε ο Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης παίρνει πίσω την υποψηφιότητα του , παρά τις κομματικές πιέσεις που δέχεται, αλλά ούτε και ο Δήμαρχος Λιδορικίου Γιώργος Κουλούλας συμφωνεί σε λύση που να μη είναι αυτός που θα ηγείται .

Πρέπει μάλιστα εδώ να πούμε , ότι για το θέμα αυτό , έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και σοβαρή διάσταση απόψεων του Παγώνη με τον μέντορά του ,πρώην Δήμαρχο Ευπαλίου και Πρόεδρο της ΝΔ Ευπαλίου Κώστα Τσακούμη.

Σε ότι αφορά το ΚΚΕ το θέμα έχει ξεκαθαρίσει αφού έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο βουλευτής του κόμματος στην Εύβοια Μαρίνος Βασίλης , υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Νομάρχης Βοιωτίας στη συγκυβέρνηση Τζανετάκη το 1989-90, ο Γιάννης Παναγής , υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών ο Γιώργος Ιωσηφίδης και υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας ο Χρήστος Τριανταφύλλου.

Τέλος από την πλευρά των κομμάτων ΛΑΟΣ ,ΣΥΡΙΖΑ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες προτάσεις για υποψηφιότητες, ή στήριξη και συνεργασία με υποψηφίους που θα έχουν προταθεί από τα άλλα μεγαλύτερα κόμματα. –

170810

- Διαφήμιση -

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter

Άμεσες ειδοποιήσεις για τα τελευταία άρθρα μας - στη στιγμή!

- Διαφήμιση -